Raport: Detalii șocante ies la iveală în cazul Colectiv

Noi date ies la iveală după tragedia din Colectiv.

Potrivit unui raport al Institului Naţional de Expertiză Criminalistică, flăcările din clubul groazei au fost de aproape şapte ori mai violente decât în mod normal şi asta din cauza unei instalaţii de ventilaţie care a cedat în momentul în care a izbucnit incendiul. Testele au scos la iveală şi 21 de compuşi organici toxici, informează B1 TV. Este vorba despre substanţe mortale care nu au fost depistate la expertizele precedente.

În acest raport se arată că în clubul Colectiv funcţionau două sisteme de ventilaţie. Unul era aspirant, care scoatea substanţele în exteriorul clădirii, şi un altul care aducea aerul proaspăt. În noaptea de 30 octombrie, la câteva secunde după izbucnirea incendiului, sistemul de ventilaţie aspirant a cedat. Sistemul rămas în funcţiune a adus oxigen care a alimentat flăcările.

[citeste si]

"Sistemul de ventilaţie a avut un rol determinant în ceea ce priveşte regimul aerodinamic pe perioada desfăşurării procesului de ardere din incinta clubului Colectiv. Turbulenţele devin mult mai pronunţate în cazul utilizării doar a ventilatorului de introducere a aerului proaspăt, respectiv a prezenţei în interior a unei presiuni calorice", se arată în raportul experților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel