Rapoartele de audit și salariile din sănătate, secretizate

medic_sistem_de_sanatate_31782300
medic_sistem_de_sanatate_31782300

Prin legea 964/2013 sunt secretizate mai multe documente din sănătate, printre care se numără rapoartele de control și audit, corespondența cu furnizorii de servicii medicale, medicamente, dispozitive medicale și materiale sanitare, precum și cu pacienții și salariile. 

Printre documentele secretizate se mai numără: ordinele sau circularele cu caracter intern emise de ministrul Sănătății, care nu vizează aspecte financiare, sesizările și documentele comisiei de disciplină, sesizările, reclamațiile, petițiile, registrul de intrare-ieșire a corespondenței, a actelor emise de ministrul Sănătății, planul privind controalele tematice, statele de funcții și statele de plată, listele de inventariere a bunurilor.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat, susține că este o măsură normală, având în vedere că aceste documente au date cu caracter confidențial, personal care se referă la CNP-uri. El a precizat că secretizarea urmează normele UE, însă trebuie lucrat la exprimare și îl va ruga pe ministrul Eugen Nicolaescu să revină asupra legii. "Nu este vorba că nu vrem să dăm datele, dar unele date nu pot fi transmise", a precizat Raed Arafat, la Antena 3.

Vasile Astărăstoae, șeful Colegiului Medicilor din România, a declarat: "Consiliul Europei a constatat că sunt câteva țări, printre care și România, unde, sub pretextul corupției, se depășesc limite". A precizat că măsura este una corectă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel