Rănit în Colectiv rupe tăcerea: Ieșirea era blocată de toți care urlau după viață

Cristian Matei, unul dintre jurnaliştii răniţi în incendiul din Colectiv, se întoarce joi în România, după două luni și jumătate petrecute în spitalul din Tel Aviv, unde a ajuns cu 50% şanse de supravieţuire. Acesta a rememorat, miercuri seară, la România TV, prin telefon, clipele de groază prin care a trecut în noaptea de 30 octombrie şi spune cu regret că a trebuit să se caţere peste trupurile căzute în uşa clubului pentru a-şi salva viaţa: "ieșirea era complet blocată de corpuri, de trupuri, de răniți, de toți care urlau după viață". 

"Mă simt mult mai bine, nu perfect, ținând cont că în urmă cu două luni și jumătate am ajuns în Israel inconștient, cu arsuri de gradul 2 și 3 și cu 50-70% șanse de supraviețuire. Am avut transplant pe ambele mâini de la degete până la cot și arsuri pe cap și pe ceafă la nivelul gâtului. Am dureri la aproape orice mișcare cu mâna", a declarat Cristian Matei (Mumu), editor stirileprotv.ro.

Jurnalistul a rememorat clipele dramatice trăite în noaptea de 30 octombrie a anului trecut: "Vă spun sincer, nu m-am gândit nicio clipă că nu voi putea ieși din club. Am zis OK, arde în flăcări, o să ies pe ușă frumos și o să mă duc afară ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Asta a fost marea mea surpriză: că ieșirea era complet blocată de corpuri, de trupuri, de răniți, de toți care urlau după viață. Cel mai rău era că nu vedeai nimic. Am ajuns acolo și am fost pus la pământ de ceilalți din spate care încercau să iasă. Între timp, din tavan curgeau bucățile de burete în flăcări și din spate am simțit la un moment dat o flacără foarte puternică. Mi-a ars telefonul pe care-l țineam în mână, i-a topit o parte din spate și am fost pus la pământ. Foarte greu am reușit să scap, după ce m-am cățărat efectiv pe ceilalți", a povestit întristat Cristian Matei.

El a povestit mai departe cum a fost surprins și de rapiditatea cu care s-a propagat focul: "Am fost în fața scenei, am văzut momentul în care s-au aprins artificiile și au luat foc. Am zis că nu are ce să se întâmple, însă flacăra s-a întins extrem de rapid, fulgerător, ca și cum ai pune gaz pe foc. (...) În mai puțin de două minute s-a întins flacăra în club și deja erau victime".

Incendiul izbucnit în noapte de 30 octombrie 2015 în club Colectiv din Capitală s-a soldat cu 63 de morţi şi cu zeci de răniţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel