Răniții de la Colectiv, transportați în străinătate. Bănicioiu atrage atenția

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat joi că nu se opune niciunui transfer al răniţilor din Colectiv la unităţi medicale din afara ţării.

În plus, a atenţionat că aceşti pacienţi sunt greu de transportat având în vedere că mulţi dintre ei prezintă leziuni pulmonare severe.

'Noi nu ne opunem niciunui transfer şi nu am cum să mă opun la aşa ceva, din contră ar mai decompensa un pic situaţia, dar lucrurile nu stau într-o variantă ideală. Sunt greu transportabili, trebuie să îşi asume cineva răspunderea pentru transportul aerian. Este foarte greu de spus că un pacient cu leziuni pulmonare severe dintre cei care au asemenea leziuni poate fi transportat în condiţii de siguranţă. Unde sunt cazuri şi unde familiile cu astfel de posibilităţi sau oportunităţi, nu îi opreşte nimeni', a afirmat ministrul, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

În cursul zilei de miercuri, o pacientă de la Spitalul de Arşi a fost transferată la o unitate medicală din Israel, suportând transportul şi tratamentul pe propria cheltuială. Un alt pacient al Spitalului de Arşi, aflat în stare critică, ar putea fi transferat la o unitate medicală din Israel. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel