”Decembrie Magic”. Evenimente în Râmnicu Vâlcea de sărbătorile de iarnă

Sărbătorile de iarnă vor fi animate, în municipiul Râmnicu Vâlcea, printr-un târg de Crăciun şi un patinoar, precum şi prin mai multe concerte. 

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al primăriei localităţii, Daniel Ionescu, el precizând că un plus de atractivitate va fi dat zonei şi de iluminatul festiv special achiziţionat anul acesta pentru împodobirea spaţiului menţionat.

Luminițile se aprind pe 1 decembrie

Startul evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă va fi dat pe 1 decembrie, când se aprind instalaţiile de iluminat festiv în municipiu şi se deschid patinoarul şi târgul de Crăciun "Decembrie magic".

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă au început însă de luna trecută, cel puţin în ce priveşte iluminatul festiv, deoarece montarea instalaţiilor a început în luna octombrie astfel încât luminile să poată fi pornite pe 1 decembrie. Pentru iluminatul de sărbătoare Primăria Râmnicu Vâlcea plăteşte anul acesta 537.500 lei fără TVA, în sumă fiind inclus şi montajul şi şi instalaţiile luminoase din zona centrală.

Achiziții pentru Crăciun de 92.500 de lei

"De la sfârşitul lunii octombrie a început montarea instalaţiilor de iluminat festiv, în cea mai mare parte fiind vorba de instalaţii şi ornamente rămase din anii anteriori. S-au făcut şi achiziţii de instalaţii şi ornamente luminoase noi, în valoare totală de 92.500 lei fără TVA. Pentru iluminatul festiv în zona centrală a fost încheiat un contract în valoare de 415 lei fără TVA, iar montarea instalaţiilor luminoase va costa 37.500 lei. Instalaţiile luminoase vor fi aprinse în seara de 1 decembrie", a spus Daniel Ionescu.

Pe 1 decembrie se va deschide şi târgul de Crăciun "Decembrie Magic", în cadrul căruia în 29 de căsuţe de lemn vor fi comercializate produse specifice sărbătorilor - dulciuri, cadouri, ornamente etc.

[citeste si]

Tot pe 1 decembrie va fi deschis şi patinoarul amplasat în zona centrală. Patinoarul este închiriat de Primăria Râmnicu Vâlcea pentru suma de 416.000 lei. La patinoar, care va funcţiona până pe 6 ianuarie 2018, elevii studenţii şi copiii vor avea acces gratuit. Ei vor primi şi patine, tot gratuit, pentru folosinţa în incintă. Celelalte categorii de persoane vor plăti la patinoar câte 10 lei pe oră, în preţ fiind inclusă şi închirierea unei perechi de patine. Patinoarul va avea o capacitate de 100 de persoane, a mai precizat Daniel Ionescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel