Rămăşiţele pământeşti ale lui Muammar Gaddafi, cerute de familia sa

Muammar-al-Gaddafi
Muammar-al-Gaddafi

Familia lui Muammar Gaddafi a cerut vineri trupul neînsufleţit al fostului lider libian şi pe cel al fiului său Muatassim, care au fost ucişi după ce au fost capturaţi, şi a cerut o anchetă cu privire la circumstanţele morţii lor.

Într-un comunicat difuzat de canalul de televiziune Arrai, apropiat fostului regim libian, văduva fostului lider a cerut, "în numele familiei combatantului martir Muammar Gaddafi, Organizaţiei Naţiunilor Unite şi organizaţiilor internaţionale să constrângă CNT să predea rămăşiţele pământeşti ale martirilor triburilor lor pentru a le înmormânta potrivit ritualurilor islamice".

Familia a cerut, de asemenea, "o anchetă privind circumstanţele morţii liderului libian, a fiului său şi a camarazilor lor', conform televiziunii. 'Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, rezultă că martirii au fost executaţi de agenţi ai NATO", a adăugat aceasta.

Muammar Gaddafi a fost capturat joi la Syrta şi a fost ucis la scurt timp după aceea în circumstanţe care nu au fost lămurite încă. Nu este clar dacă a fost executat sau şi-a pierdut viaţa în schimburi de focuri. Fiul său Muatassim a fost de asemenea capturat înainte de a muri, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni.

Înaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului a cerut o anchetă cu privire la circumstanţele în care a murit Muammar Gaddafi, iar Amnesty International a menţionat o posibilă "crimă de război".

Potrivit mai multor surse din cadrul Consiliului militar din Misrata, unde au fost duse cele două trupuri neînsufleţite, Muammar Gaddafi ar urma să fie înmormântat în zilele următoare, într-un loc secret, pentru a se evita orice pelerinaj la mormântul său. Pentru finalizarea deciziei, va avea loc o reuniune.

"Sunt mândră de curajul soţului meu combatant şi al fiului meu, care au ţinut piept agresiunii din partea a 40 de ţări şi agenţilor lor timp de şase luni şi care îşi vor găsi locul printre martiri", spunea Safia Gaddafi într-un prim comunicat difuzat de Arrai.

Alţi trei fii au murit de la începutul conflictului: Muatassim a fost ucis joi în regiunea Syrta, Saif al-Arab a murit în aprilie în cursul unui raid al NATO, iar Khamis a murit în luptele din luna august.

Numai soarta lui Saif al-Islam, în vârstă de 39 de ani, mult timp prezentat ca potenţial succesor al tatălui său, rămâne necunoscută. De joi seară, sursele vorbesc de moartea sa, de arestarea sa, precum şi de fuga sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel