RĂMÂI MASCĂ! Ce a scris în procesul verbal un sătmărean lăsat fără permis

Un șofer lăsat fără permisul de conducere a dat în judecată Poliția și a cerut anularea sancțiunii. 

Recent, magistrații de la Judecătoria Satu-Mare au pronunțat o primă sentință în dosarul în care Poliția a fost dată în judecată de un bărbat lăsat fără permis. Incidentul s-a petrecut pe 20 februarie a.c, când șoferul nu ar fi acordat prioritate la trecerea de pietoni. 

În procesul verbal, s-a notat că bărbatul „nu reţine să fi existat o persoană angajată în traversare pe trecerea de pietoni în momentul în care a trecut prin zona respectivă”.

Șoferul a susținut, la capitolul „mențiuni” că „am avut mintea ocupată deoarece mă aşteaptă acasă doi gemeni, iar soţia este însărcinată cu altă pereche de gemeni”.

În ziua cu pricina, soţia sa l-a sunat să se ducă acasă cât mai repede pentru că nu se simte bine, iar gemenii sunt bolnavi, având otite şi pneumonie.

În consecință, judecătorul a decis anularea procesului-verbal, pe motiv că „din vizualizarea înregistrării video rezultă că maşina condusă de petent se afla deja în momentul imediat anterior atingerii trecerii de pietoni, în timp ce pietonul nu este vizibil în cadrul înregistrării. La cadrul 9953 maşina petentului se află deja pe mijlocul marcajului de trecere de pietoni, moment în care pietonul devine vizibil , cu piciorul ridicat pentru a se angaja în traversare. Începând cu cadrul 9958, maşina petentului este obturată de alte maşini, astfel încât deplasarea acesteia, precum şi a pietonului nu mai pot fi coroborate. Din aceste înregistrări rezultă că petentul se afla pe trecerea de pietoni în momentul în care pietonul a păşit pe marcajul rutier destinat traversării”, potrivit Adevărul

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată cu apel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel