Ramadan 2019. Când începe postul musulman. Ce rol are Luna Plină

Post ramadan 2019
Descriere foto: Post ramadan 2019

Ramadanul, luna postului musulman, va începe luni în Arabia Saudită, locul de naştere al islamului, a anunţat postul saudit de televiziune Al Arabiya, citat de DPA.

Luna plină nu a fost vizibilă sâmbătă seară şi, de aceea, duminică va fi ultima zi a lunii Shaaban din calendarul islamic, a anunţat acelaşi post TV, citând autorităţile religioase din Arabia Saudită.

Începutul şi sfârşitul lunilor din calendarul islamic sunt determinate de vederea Lunii pline.

Kuweit, o altă ţară din Golful Persic, a anunţat, de asemenea, că luni va fi prima zi de Ramadan, potrivit agenţiei naţionale de presă KUNA.

Un anunţ similar a fost făcut şi de reprezentanţii minorităţii sunnite din Irak.

Ramadan 2019. Ce se întâmplă pe durata postului


Pe durata Ramadanului, credincioşii musulmani trebuie să se abţină să mănânce, să bea şi să fumeze de la răsăritul şi până la apusul Soarelui.

Musulmanii devotaţi marchează Ramadanul printr-o veneraţie intensă, efectuând rugăciuni speciale în timpul nopţii şi recitând din cartea sfântă a islamului - Coranul.

Postul este unul dintre cei cinci stâlpi ai credinţei islamice, alături de mărturisirea în credinţa monoteistă, rugăciunea (de cinci ori pe zi), dania rituală şi pelerinajul în locurile sfinte din Arabia Saudită.

Citește și Horoscopul runelor, 6-12 mai. Voropchievici: O zodie se pregătește pentru o bătălie


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27