Rămășițele lui Salvador Dali, exhumate

Trupul celebrului pictor Salvador Dali va fi exhumat. Legiștii au nevoie de mostre de ADN, pentru că o femeie vrea să fie recunoscută drept fiica pictorului.

În joc se află moștenirea inestimabilă lăsata de Dali statului spaniol. Amănunte, în relatarea corespondentului TVR la Madrid, Felix Damian.

Un criminalist va încerca să extragă o mostră de ADN din corpul mumificat al artistului.

Presupusa fiica a pictorului suprarealist, Maria Abel, nu va asista la deschiderea mormântului din orașul catalan, aflat în grija fundației Gala - Dali.

"Nu pot să merg. Depinde de fundaţie. Îţi imaginezi cum ar fi să fiu eu acolo la exhumare? Nu aş fi în stare. Aş înnebuni. Ar fi şocant şi dureros. Nu. Prefer să nu fiu prezentă", a declarat femeia.

Timp de 8 ani, Maria Abel a ghicit în cărți la o televiziune locală din provincia Girona și, în 2005, a cerut despăgubiri în valoare de 600 de mii de euro pentru că un scriitor i-ar fi folosit imaginea ca să creeze un personaj de roman, scrie TVR.

Maria Abel, în vârstă de 61 de ani, susține că mama ei a avut o relație secreta de amor cu Salvador Dali în orasul Cadaques, unde artistul își petrecea verile.

Unul dintre marii pictori ai secolului 20 nu a avut descendenți, iar operele sale, în valoare de milioane de euro, au fost donate statului spaniol. Testul ADN ar putea schimba soarta acestei moșteniri care astăzi este vizitată de turiști din toată lumea, dar totul depinde de stadiul în care se află corpul, care a fost îmbălsămat în formol acum 28 de ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel