EXCLUSIV  Raluca Zenga, tipsuri despre bagajul de vacanță al copiilor!

Raluca Zenga, blogger de travel&influencer, autorul volumelor “Manualul Mămicii Zen” și “Dragostea 3D”, dar și soția celebrului antrenor Walter Zenga adoră să călătorească. 

Acest lucru a devenit deja un stil de viață, este un “must”, așa că Raluca este deja obișnuită atât cu vacanțele în familie, alături de soț și copii, dar pleacă des în city break-uri și cu cele mai bune prietene. Are deja o dexteritate aparte atunci când vine vorba de împachetat și de făcut bagaje pentru ea și știe ce trebuie să își ia la ea și ce nu. Cât despre cei doi copii ai săi, Samira și Walter jr. lucrurile și chiar și bagajele mai scapă câteodată de sub control. Dar Raluca Zenga este o mămică relaxată și reușește să facă față cu brio “avalanșei” de cerințe și nevoi din partea juniorilor.

 (oar_w460)

(oar_w460)

“Nu știu cum se face că oricât de chibzuit aș planifica bagajul copiilor...întotdeauna sfârșim cu valize-monstru cu care abia ne opintim pe peronul gării sau în aeroport! Încerc an de an să mă transform într-o mamă mai relaxată și mai sportivă, și să cumpăr din cele necesare din orașele în care călătorim, fără să mai plec ca melcul cu casa în spate! Din bagaj nu ne lipsesc snacks-urile care să țină copiii ronțăind ferice la drum lung, multe cărticele explicative și bloc-notes pentru schițe și desene inspirate de peisajul din voiaj, încărcătoarele de Ipad pentru acele momente de așteptare în terminal, suplimentele homeopatice pentru micile indispoziții de călătorie și vitamina C”, povestește Mămica Zen. 

“Familia noastră trăiește în Dubai de șapte ani - este fantastic să locuieșți într-un oraș al tuturor posibilităților, o destinație de vacanță în sine! De aceea când noi alegem să călătorim împreună cu copiii încercăm să le oferim o experiență diferită de ceea ce se bucură “acasă”- plajă, înot cu delfinii, aquapark, parcuri de distracții (în ultimii ani au apărut parcuri senzaționale, cu nimic mai prejos de cele din America sau Disneyland Paris!). 

(oar_w460)

(oar_w460)

Una dintre cele mai frumoase călătorii recente a fost în Scoția, pe urmele monstrului din Loch Ness și al legendelor medievale din casteluri pline de mistere și lupte de clan. Ne-am început itinerariul în Edinburgh, călătorind de acolo cu trenul, cu autocarul și cu vaporul, oferindu-le copiilor gustul aventurii, cu lungi drumeții în natură, poposind la ferme și savurând bucătăria locală, vizitând muzee și case memoriale care să transporte imaginația celor mici în vremuri de odinioară! Castelul din Stirling și castelul Eileen Donan din Insula Skye, într-un peisaj incredibil de scenic, cu un tezaur istoric și peripeții cavalerești, croazieră pe lacul (Loch) Ness, cu ochișorii măriți pentru a repera umbră lui Nessie, legendele spiritelor acvatice Kelpie, care apar în formă unui cal uriaș cu coamă din neguri de Ceața, au hrănit fantezia copiilor și au clădit amintiri pentru toată viața! Cei mici au fost foarte responsabili, au sărit din tren în tren (inclusiv în locomotivă cu aburi a trenului din Harry Potter, pe ruta Fort William către portul Mallaig) purtându-și bagajul, s-au trezit dis de dimineaț ă  pentru a merge la pescuit de crabi și a vedea focile din Fort William, și au stat până seară târziu pentru un tur al caselor bântuite și al castelelor victoriene cu spirite! Recomand o astfel de călătorie în defavoarea obișnuitului sejur la all-inclusive cu spectacole cu clovni și karaoke!”, mărturisește Raluca Zenga care ne îndeamnă la aventură și adevărate incursiuni alături de cei mici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel