Raluca Turcan transferă responsabilitățile pentru începerea noului an școlar

Raluca Turcan: Directorilor de școli să spună exact câți copii sunt la clasă, câte clase sunt
Raluca Turcan: Directorilor de școli să spună exact câți copii sunt la clasă, câte clase sunt

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, joi seară, pentru B1 TV, că  e nevoie de un efort conjugat al mai multor instituții pentru începerea noului an școlar și, prin descentralizarea deciziei, primarii sunt cei care trebuie să se asigure că există infrastrstructura necesară pentru învățământul online.

„Sunt mai mulți pași pe care trebuie să-i parcurgem până la momentul începerii anului școlar. În primul rând, odată luată decizia că începe școala, cred că preocuparea și efortul trebuie să fie pentru toate părțile implicate. Nu e suficient doar ca Guvernul să pregătească toate măsurile. Prin descentralizarea deciziei privind modul de începere a școlii, responsbailitatea e și a inspectorior școlari, împreună cu directorii de școli, a prefecților, dar și a primarilor, care trebuie să verifice dacă infrastructura e corespunzătoare.

Noi ne-am dorit ca școala să se desfășoare în scenariul verde, adică față în față, dar există două criterii importante: unul e cel al evoluției epidemiologice, și s-au stabilit niște praguri în funcție de care intrăm într-un scenariu sau altul, și criterul distanțării fizice. Pentru a răspunde acestui criteriu, MInisterul Educației a cerut ca până la începutul săptămânii viitoare, prin intermediul inspectoratelor școlare, tuturor directorilor de școli să spună exact câți copii sunt la clasă, câte clase sunt, cum ar fi posibilă aplicarea distanțării fizice, câte cadre didactice sunt, care e accesul la echipamente tehnologice, care e gradul de acoperire. 

Apoi, când vor fi livratele cele 250.000 de tablete achizționate de Guvern, ele vor merge țintit în zonele vulnerabile. 

Împreună cu premierul, vom avea o discuție cu președintele ANCOM și vom vedea care sunt posibilitățile de remediere în privința acoperirii cu rețea. Nu avem acoperire în localitățile mai mici, îndepărate. Dar acolo sunt mai puțini copii la clasă, e posibilă aplicarea distanțării fizice, așa că școala va începe față în față”, a declarat Raluca Turcan, pentru B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel