Raluca Turcan regretă adoptarea tacită a Legii audiovizualului

raluca turcan
raluca turcan

Preşedintele Comisiei pentru cultură, din Camera Deputaților, Raluca Turcan, spune că ”din păcate Legea audiovizualului cu modificările facute în Comisia pentru Cultură a Camerei Deputaţilor a fost adoptată tacit, nefigurând pe lista de vot”.

”Din păcate, Legea audiovizualului cu modificările facute în Comisia pentru Cultură a Camerei Deputaţilor a fost adoptată tacit, nefigurând pe lista de vot. Prin urmare, amendamentele prin care această iniţiativă a fost substanţial îmbunătăţită în Comisie, nu au fost preluate.”, se arată într-un comunicat de presă.

”Obiectivul legii este să îmbunătățească calitatea spațiului audiovizual și a dezbaterilor politice, începând cu problemele legate de protecția minorului și până la obligația tuturor furnizorilor de servicii media de a asigura libertatea de exprimare şi exprimarea pluralistă de idei. În ceea ce privește discuţia din mass-media legată de cuantumul amenzilor stabilite prin acest proiect, cred că se impun două precizări. Dezbaterea despre modificările necesare la Legea audiovizualului este mai largă şi în niciun caz nu cred că este util să fie limitată doar la dimensiunea amenzilor. În al doilea rând, aşa cum am mai spus, rediscutarea amenzilor are în vedere principiul gradualizării sancțiunilor în funcție de repetarea aceluiași tip de abateri, un element care a plecat chiar din observațiile reprezentanților mass-media, şi nu majorarea plafonului.„, spune Raluca Turcan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel