Raluca Turcan, reacție la Raportul MCV

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a subliniat, miercuri, că Raportul MCV pentru România prezentat de Comisia Europeană arată progrese substanţiale, dar şi faptul că "trebuie luptat în continuare pentru a feri justiţia de presiunile politice ale PSD şi ALDE".

"Planul coaliţiei PSD - ALDE de a-i face scăpaţi pe protejaţii politici face un rău uriaş României, pentru că transmite mesajul că progresele înregistrate de ţara noastră nu sunt ireversibile. Tocmai această atitudine a PSD - ALDE ţine România într-o monitorizare care ne stigmatizează ca ţară. Dacă PSD şi ALDE s-ar abţine de la subminarea Justiţiei, mecanismul ar fi probabil ridicat mult mai repede. Progresele remarcate de raportul Comisiei Europene sunt substanţiale, dar cum facem un pas înainte, cum PSD şi ALDE vor să tragă România doi paşi înapoi", susţine Raluca Turcan, miercuri, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Citește și: Ultimul RAPORT MCV cu privire la progresele României, prezentat de CE

Comisia Europeană a publicat miercuri, la Bruxelles, cel mai recent raport elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare privind România, în care executivul comunitar face un bilanţ al măsurilor întreprinse de ţara noastră în ceea ce priveşte reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei, al realizărilor, al provocărilor nedepăşite încă şi al acţiunilor care sunt în continuare necesare pentru încheierea monitorizării în cadrul MCV, potrivit unui comunicat de presă al executivului european.

Citește și: DNA, informații-cheie după Raportul MCV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel