Raluca Turcan, despre vârsta de pensionare între femei și bărbați

Raluca Turcan: O decizie a CCR  consideră neconstituțională existența unei vârste de pensionare diferite între femei și bărbați
Raluca Turcan: O decizie a CCR consideră neconstituțională existența unei vârste de pensionare diferite între femei și bărbați

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat luni că se creează premizele unei egalizări a vârstei de pensionare între femei și bărba

“Legislația în vigoare prevede creșterea etapizată a vârsteid e pensionare pentru femei până la 63 de ani, până în anul 2030, dar în paralel avem o decizie a CCR care consideră neconstituțională existența unei vârste de pensionare diferite între femei și bărbați, ceea ce eu am afirmat că se creează premizele unei egalizări a vârstei de pensionare.

Pe proiectele pe care noi le pregătim, avem în momentul de față doar opțiunea pensionării până la 70 de ani, în condițiile în care persoanele doresc să facă lucrul acesta”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a mai precizat că deficitul la bugetul asigurări sociale este în momentul de față 16,7 miliarde de lei. 

Deficitul la bugetul asigurări sociale este în momentul de față 16,7 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că la bugetul de stat, se transferă la bugetul de asigurări sociale 16,6 miliarde de lei. Acest deficit a crescut, în condițiile în care și contribuția la pilonul 2 de pensie, anul acesta a fost doar de 9,7 miliarde de lei.

Problema sistemică vine din faptul că legea este inechitabilă, că sunt procese pe bandă rulantă împotriva statului român, că sunt condiții de pensionare diferite pentru aceleași condițiid emuncă pe care le-au avut oamenii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel