EXCLUSIV  Raluca Turcan, acuzată de furt. Senator PSD: "Sunt surprins"

Liviu Pop, senator PSD, o acuză pe Raluca Turcan că se laudă cu o lege inițiată de un grup de senatori PSD.

"Sunt surprins să constat că în prag de campanie electorală deputatul Raluca Turcan, parte din vechea gardă a PDL, care a tăiat fără milă pensii și salarii și a susținut discriminările, umilințele la adresa cadrelor didactice, se laudă acum cu o lege inițiată de un grup de senatori PSD. Este vorba despre legea care face dreptate cadrelor didactice și care are ca obiect de reglementare plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat, pentru perioada octombrie 2008 -13 mai 2011. Se pare că, incapacitatea liberalilor de a gândi proiecte legislative cu impact social îi pune în situația jenantă de a fura astfel de proiecte chiar de la adversarii lor, de la PSD", a zis Liviu Pop.

VEZI ȘI DECLARAȚIA RALUCĂI TURCAN DUPĂ ACUZAȚIILE LUI LIVIU POP - EXCLUSIV

[citeste si]

"Exact ca un elev care vine nepregătit la școală, Raluca Turcan a aruncat un ochi pe lucrarea colegului și acum, după ce a scăpat de repetenție, se mândrește cu un rezultat pe care nu-l merită și la care nu a avut nicio contribuție. Vă voi reaminti de câte ori va fi necesar faptul că Guvernul Boc a fost cel care a amânat termenele și a modificat modul în care cadrele didactice urmau să beneficieze de drepturile care li se cuveneau. În loc să vă lăudați cu proiectele și legile inițiate de colegii dumneavoastră din Partidul Social Democrat și dacă vă pasă cu adevărat de cetățenii acestei țări, indiferent de categoria socio-profesională din care fac parte, vă invit să puneți umărul la treabă, să aveți onoare și demnitate și să veniți cu măsuri concrete în favoarea acestora, nu cu astfel de "furtișaguri intelectuale". Mai mult, Guvernul pune în aplicare o lege a Parlamentului. Prin urmare, nu e nimic spectaculos în activitatea Guvernului. Este o obligație constituțională să respecte legile Parlamentului chiar daca acestea sunt inițiate de către PSD", a mai transmis senatorul PSD.

Ce prevede legea

Legea care are ca obiect de reglementare plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat, pentru perioada octombrie 2008 -13 mai 2011, prevede că drepturile vor fi achitate eșalonat, pe o perioadă de 5 ani, de la intrarea în vigoare a prezentei legi după cum urmează: în primul an 5% din valoarea diferențelor salariale; în al doilea an – 10%; în al treilea an – 25%; în al patrulea an – 25%, iar în al cincilea an – 35% . Pentru personalul didactic pensionat, care este îndreptățit să primească diferențe salariale pentru perioada menționată, plata acestora se va face într-o singură tranșă, iar pentru personalul didactic care se pensionează după intrarea în vigoare a prezentei legi, plata diferențelor salariale se face eșalonat, astfel încât să fie încheiată cel mai târziu la data pensionării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel