Raluca Turcan a găsit vinovatul pentru că elevii nu vor avea tabletele la timp

Raluca Turcan
Raluca Turcan

Guvernul a anunțat că elevii nu vor putea dispune de tablete la începutul anului școlar. În acest context, vicepremierul Raluca Turcan a declarat că vinovat pentru acest aspect se face Oficiul Național de Anchiziții Centralizate, care este  “pesedizată cap-coadă”.

Vicepremierul Raluca Turcan  a susținut, într-o intervenție la B1TV,  că de vină este Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC), o instituție înființată de Eugen Teodorovici pe vremea când era ministru, care are o procedură extrem de greoaie.

„Situația e una delicată și mi se pare firesc să o explicăm, pentru ca oamenii să înțeleagă ce se întâmplă. Am făcut o achiziție centralizată generată de Minsiterul Educației, printr-o instituție, ONAC, care are acest obiect de activitate. Ea a fost înființată de Teodorovici cu o procedură destul de greoaie și a făcut ca acest demers de achiziționare a celor 250.000 de tablete să fie aproape un coșmar, în sensul în care putem risca contestații la această achiziție. Caietul de sarcini a fost finalizat cu întârizere. În fine, noi am ținut o presiune continuă, astfel încât termenele să fie respectate, dar dacă se depun contestații, e posibil să nu ajungă toate tabletele în țară. 

Noi am corectat lucrul acesta printr-un alt demers de achiziție publică la nivel de autoritate locală sau chiar școală și Inspectorat școlar, decontat prin fonduri europene, pentru că această procedură e mai rapidă.

Ne-am luat o măsură de siguranță, văzând că această achiziție e greoaie. Așa s-a întâmplat și cu măștile. Sunt lucuri care nu țin de noi. Am preluat niște instituții, nu am putut să le reformăm, că nu avem Parlament, și atunci trebuie să ne supunem unor reguli și blocaje infernale... 

Mie greu să vă spun (dacă tabletele vor fi livrate pe 10 septembrie). Termenul de livrare e 10 septembrie, dar această instituție PSD-izată cap-coadă e un stat în stat: dacă vrea să accepte contestațiile, unele cu o calitate îndoielnică, să dea răspunsuri la câteva luni... Nu vreau să dau detalii câte blocaje am întâmpinat pe parcurs. Pe mine mă interesează rezultatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel