Raluca Prună, ministrul Justiției: MCV este depășit!

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", moderată de Rareș Bogdan, că "MCV și-a atins limita în condițiile în care societatea românească a arătat că e matură și că poate internaliza anumite procese".

"MCV a contribuit în mod decisiv la reforma sistemului judiciar și la consolidarea acestuia. În măsura în care au trecut zece ani de la instituirea sa, cred că ar fi oportun ca măcar un orizont de timp în care să știm că acest mecanism se va ridica, cred că un asemenea orizont e necesar.

Cred că orice fel de mecanism de tipul acesta își atinge, la un moment dat, limita. MCV și-a atins limita în condițiile în care societatea românească a arătat că e matură și că poate internaliza anumite procese.

Avem mecanismele prin care să ne asigurăm că ceea ce monitorizează MCV poate fi monitorizat, în continuare, de către societatea românească. Strategia națională anticorupție e un asemenea mecanism prin care dacă știm să o aplicăm, vom avea măsuri și plase de siguranță care sunt echivalente MCV", a declarat Raluca Prună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel