Raluca Prună despre rasism și xenofobie: Prea puține persoane trimise în judecată

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună spune că din 2002, de când există un cadru legislativ foarte clar, şi până la finalul lui 2015 au fost trimise în judecată numai 16 persoane pentru rasism şi xenofobie. În opinia ministrului este foarte puțin.

"Este foarte puţin într-o ţară în care, sigur nu mai avem partide extremiste în Parlament, (...) avem însă mişcări din acestea promovate de partide politice parlamentare, care nu sunt ele însele extremiste, dar care promovează, aş îndrăzni să spun, tehnocrată fiind, într-un mod extremist, valorile tradiţionale. (..)

Ca să răspund întrebării 'este România o insulă ferită, este un spaţiu în care nu există iliberalism'? Probabil că nu, pentru că, nu mai târziu de 2012, un senator din această ţară, nici măcar n-a făcut un lucru foarte subtil, a făcut pur şi simplu afirmaţia, în spaţiul public, că Holocaustul în România nu a existat. (...) Deci suntem într-un context în care, în timp ce în Europa lumea, să spunem, încearcă să identifice forme mai subtile de xenofobie şi de rasism, suntem în situaţia în care în România, repet, în 2012, cineva încalcă art. 6 din această ordonanţă dacă nu mă înşel şi după ştiinţa mea nu ştiu să fi existat consecinţe penale", a declarat Raluca Prună. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel