Raluca Prună caută noi șefi la DIICOT

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat marţi, la sediul CSM, că va face propunerile pentru adjuncţii DIICOT şi ai Parchetului General până la sfârşitul săptămânii.

'Vor fi procurori despre care voi ştiţi, profesionişti şi care pot să aducă ceva Parchetului General, respectiv DIICOT. Am avut discuţii cu mai mulţi candidaţi, din care urmează să selectez', le-a spus jurnaliştilor ministrul Justiţiei.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat luni că a delegat în funcţiile de prim-adjunct şi adjunct de la PÎCCJ dintre colegii în care are încredere.

El a dispus, pe 9 mai, delegarea Laurei Oprean în funcţia de prim-adjunct al procurorului general pe o perioadă de şase luni, începând cu data de 17 mai. Oprean îl înlocuieşte în această funcţie pe Bogdan Licu.

Ea a ocupat funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. În 2012, Oprean a fost delegată pe o perioadă de şase luni să conducă Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce Daniel Morar a fost numit procuror general interimar. Tot prin ordin emis de Augustin Lazăr, Bogdan Licu a fost delegat în funcţia de adjunct al procurorului general pe o perioadă de şase luni.

Bogdan Licu îl înlocuieşte pe Codruţ Olaru, cel care a fost unul dintre contracandidaţii lui Augustin Lazăr la şefia Ministerului Public. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel