Raluca Prună a transmis la Cotroceni propunerea de numire a lui Lazăr în funcția de procuror general

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis vineri președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general al României.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, în urmă cu o zi, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiției de numire a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general al României.

"În ședința de astăzi, 21 aprilie, după parcurgerea activităților prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectului de management și susținerea interviului, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiției de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Propunerea pentru numirea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a domnului procuror Augustin Lazăr a fost înaintată Consiliului Superior al Magistraturii de către ministrul Justiției în data de 1 aprilie", potrivit CSM, relatează Agerpres.

[citeste si]

Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, procurorul general, prim-adjunctul și adjunctul acestuia, procurorul șef al DNA, adjuncții acestuia, procurorii șefi de secție ai acestor parchete, precum și procurorul șef al DIICOT și adjuncții acestora sunt numiți de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel