Raiffeisen a pierdut procesul intentat de 80 de clienți păgubiți

raiffeisen
raiffeisen

Un număr de 80 de clienți ai băncii Raiffeisen, reprezentați de casa de avocatură Piperea şi asociaţii, au câștigat procesul intentat instituției bancare, în care reclamau mai multe clauze. Tribunalul Bucureşti a decis să desfiinţeze clauzele privind comisionul de administrare/procesare şi pe cele referitoare la calculul dobânzii în acest proces colectiv, înregistrat în 25 martie 2011.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

„După a şasea sau a şaptea înfăţişare Tribunalul Bucureşti a dat o sentinţă. Am obţinut ceea ce reclamasem, mai puţin daunele morale, anume: eliminarea clauzelor privind comisionul de administrarea sau comisionul de procesare, cum îl mai numeau cei de la Raiffeisen, şi clauza referitoarea la dobânda. Cei de la Raiffeisen aveau o formulă diferită de calcul a dobânzii, era o dobândă fixă care devenea variabilă în funcţie de decizia băncii. S-a dispus nulitatea acestor clauze şi restituirea sumelor către clienţi, inclusiv recalcularea dobânzilor", a declarat pentru Economica.net, avocatul Gheorghe Piperea.

Inițial, în acest proces colectiv au fost 120 de clienți, însă o parte dintre ei s-au retras după ce au semnat acte adiţionale cu banca, a mai adăugat avocatul Piperea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel