Raid al SUA la Kabul. Pentagon: O eroare tragică, dar nu a încălcat legile războiului

Pentagonul susține că raidul care a ucis 10 civili afgani a fost o eroare tragică, dar nu a încălcat legile războiului.

Raidul american cu dronă soldat cu moartea a zece civili afgani, între care şapte copii, la 29 august la Kabul a fost o eroare tragică, dar nu a încălcat legile războiului, a afirmat miercuri Pentagonului, după o anchetă internă, transmite AFP, scrie Agerpres. 

"Ancheta nu a identificat nicio violare a legii, inclusiv dreptul războiului", a precizat într-un raport general locotenent Sami Said, responsabil în ministerul american al apărării.

"Erori de execuţie combinate cu un ' bias de confirmare ' şi perturbări ale comunicaţiilor au antrenat pierderi civile regretabile", a adăugat acesta.

A fost vorba de o "eroare"



El a insistat în faţa presei la Pentagon că a fost vorba de o "eroare" şi nu de un comportament "criminal, aleatoriu sau de neglijenţă".

Persoanele implicate "au crezut atunci că vizează o ameninţare iminentă", se subliniază în raport.

Familia şoferului vehiculului ţintit şi distrus la 29 august de armata americană - în plină retragere haotică din Afganistan - a relatat că acesta era angajat al unui ONG şi că în atac au murit zece oameni, între care şapte copii. Armata americană anunţase că vehiculul distrus era încărcat cu explozibili şi că a fost dejucată o tentativă de atentat a aripii locale a grupării Stat Islamic.

SUA au executat un atac aerian cu dronă la Kabul asupra unui vehicul al Statului Islamic

Vă reamintim, Statele Unite au executat la sfârșitul lunii august, la Kabul, o lovitură "defensivă" cu dronă asupra unui vehicul încărcat cu explozibili, pentru a elimina "o ameninţare iminentă" a Statului Islamic - Khorasan (SI-K) împotriva aeroportului, a anunţat Pentagonul, potrivit AFP, mai scrie Agerpres. 

"Forţele americane au desfăşurat o lovitură aeriană defensivă" cu dronă, lansată din afara Afganistanului, "asupra unui vehicul la Kabul, eliminând o ameninţare iminentă a SI-K împotriva aeroportului internaţional" 'Hamid Karzai', a precizat Bill Urban, un purtător de cuvânt al Comandamentului central.

"Suntem siguri că am atins ţinta", a adăugat el. "Explozii puternice secundare provenite de la vehicul au arătat prezenţa unei cantităţi importante de explozibili", a adăugat Bill Urban. "Rămânem vigilenţi în faţa unor noi ameninţări potenţiale", a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel