Raid al poliţiei cambodgiene într-un club: Peste 400 de persoane arestate, suspectate de consum şi trafic de droguri

Peste 400 de persoane au fost arestate la sfârşitul săptămânii trecute în cursul unui raid efectuat de poliţie într-un club de noapte din Phnom Penh, între persoanele arestate aflându-se cambodgieni şi cetăţeni străini, dintre care unii au fost testaţi pozitiv la MDMA şi ketamină, a declarat luni un oficial din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Combaterea Drogurilor, relatează dpa.

Poliţia a confiscat droguri în cadrul unui raid efectuat sâmbătă seara la clubul de noapte Luxurious şi i-a interogat pe cei reţinuţi la cartierul general al poliţiei din Phnom Penh pentru a stabili care dintre ei erau consumatori şi care distribuitori, a anunţat secretarul general al Autorităţii Naţionale pentru Combaterea Drogurilor, Meas Vyrith.

Aproximativ jumătate dintre persoanele arestate sunt cambodgieni, în timp ce ceilalţi sunt chinezi, vietnamezi, malaiezieni şi singaporezi, a precizat Meas Vyrith.

Până în prezent, pentru aproximativ 100 de persoane rezultatele testelor pentru droguri au fost negative, a spus el. Ei ar putea fi eliberaţi după anchetă dacă se constată că nu sunt implicaţi în nicio infracţiune, a adăugat el. Vyrith a precizat că ancheta este în curs de desfăşurare şi că nu a primit deocamdată informaţii despre numărul de persoane testate pozitiv la droguri sau cantitatea confiscată la faţa locului.

Autorităţile locale au declarat pentru Khmer Times că aproape 100 de persoane au fost testate pozitiv la consum de droguri şi că aproximativ 100 de clienţi ai clubului, majoritatea tineri, au fost eliberaţi din custodiei poliţie după ce rezultatele testelor s-au dovedit negative.

Poliţia a identificat proprietarul clubului, un cetăţean vietnamez şi a solicitat un mandat de arestare, a informat publicaţia citată. Clubul este închis pentru moment, a menţionat de asemenea Vyrith.

Guvernul cambodgian a lansat o campanie antidrog în ianuarie 2017 vizând combaterea consumului şi traficului de droguri, invocând o creştere a numărului de persoane dependente identificate. Cambodgia este considerată o ţară de tranzit pentru traficul de droguri în regiune. 

Vezi și: Grav accident la Valul lui Traian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel