Raid aerian al Israelului în Siria. „Pagube materiale semnificative” în urma atacului la un port strategic / VIDEO

Raid aerian al Israelului în Siria. „Pagube materiale semnificative” în urma atacului la un port strategic   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Raid aerian al Israelului în Siria. „Pagube materiale semnificative” în urma atacului la un port strategic / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un raid aerian israelian a vizat portul sirian Latakia.

Un raid aerian israelian a lovit portul mediteranean Latakia al Siriei pentru a doua oară în această lună, provocând „daune materiale semnificative”, potrivit presei de stat siriene.

„În jurul orei 03:21 (05:21 GMT), inamicul israelian a desfășurat o agresiune aeriană cu mai multe rachete din direcția Mediteranei, țintind șantierul de containere din portul Latakia”, a declarat agenția de știri de stat SANA, citată de o sursă militară, marti.

Filmări difuzate de televiziunea de stat au arătat flăcări și fum în terminalul de containere. Ulterior, biroul de presă al guvernului sirian a declarat că serviciile de urgență au ținut sub control incendiile care au izbucnit în zona de depozitare a containerelor din port.

Atacul cu rachetă a distrus și fațadele unui spital, unele clădiri rezidențiale și magazine, potrivit SANA. Nu au existat rapoarte imediate despre victime în urma atacului care a activat apărarea antiaeriană siriană, se arată în comunicat.

Israelul atacă frecvent Siria

De la izbucnirea războiului din Siria, în 2011, Israelul a efectuat în mod obișnuit raiduri aeriene asupra țării vecine, vizând în principal trupele guvernamentale siriene, precum și forțele aliate susținute de Iran și luptătorii afiliați grupului libanez Hezbollah.

Un reporter al televiziunii de stat Al-Ikhbariyah din zonă a declarat că exploziile au putut fi auzite în Tartus, un alt oraș de coastă, aflat la mai mult de 80 km spre sud.

În același timp, Rusia, care a fost cel mai puternic aliat al președintelui Bashar al-Assad în timpul războiului, alături de Iran, operează o bază aeriană la Hmeimim, la aproximativ 20 km sud de oraș.

Precedentele atacuri, pe 7 decembrie

Pe 7 decembrie, Israelul a efectuat raiduri în portul din Latakia, dar nu a provocat victime.

Acel atac, care a fost primul asupra instalației de la începutul războiului, a vizat un transport de arme iranian și a declanșat o serie de explozii, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. De asemenea, în noiembrie, trei soldați și doi luptători sirieni afiliați Hezbollah au fost uciși în raidurile israeliene, potrivit grupului de monitorizare.

În timp ce Israelul rareori comentează asupra atacurilor individuale pe care le efectuează asupra vecinului său din nord, Siria a confirmat sute de atacuri începând cu anul 2011. Potrivit unui raport al armatei israeliene, aceasta a atins aproximativ 50 de ținte în Siria în 2020, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel