Rafinăriile din Prahova, amendate după ce oamenii au reclamat mirosul neplăcut

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Garda Naţională de Mediu a aplicat amenzi pentru trei rafinării din Ploiești și Brazi.

Trei rafinării amplasate în municipiul Ploieşti şi comuna Brazi au fost amendate de comisarii de mediu, ca urmare a disconfortului olfactiv resimţit de de ploieşteni în perioada 4-5 iulie, informează, miercuri, Garda Naţională de Mediu (GNM), scrie Agerpres. 

Potrivit datelor postate pe pagina de Facebook a instituţiei, în raportul de monitorizare a calităţii aerului transmis de APM Prahova se arată că în perioada respectivă au fost înregistrate creşteri punctuale pentru indicatorii benzen şi toluen în staţiile automate de monitorizare a calităţii aerului.

Ce amenzi au fost aplicate



Pentru neregulile constatate în timpul inspecţiilor, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Prahova a aplicat operatorilor verificaţi şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 250.000 de lei.

Astfel, Rafinăria Vega a fost sancţionată cu trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 130.000 de lei, Rafinăria Petrotel Lukoil a primit două sancţiuni în valoare totală de 55.000 de lei, iar OMV Petrom Petrobrazi a primit două amenzi în valoare totală de 65.000 de lei. 

Creşteri ale valorilor de metan, etan, propan, butan - înregistrate la Ploieşti

La începutul lunii iunie, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Prahova a informat că la Ploieşti, au fost înregistrate creşteri ale emisiilor de metan, etan, propan, butan, pentan şi hexan, iar pentru dioxidul de sulf şi particulele în suspensie s-a constatat o tendinţă crescătoare a valorilor orare faţă de cele înregistrate în mod normal în zonă, a scris Agerpres. 

Instituţiile de mediu din Prahova au demarat controale la rafinăriile Petrotel Lukoil şi Vega din municipiul Ploieşti, după o serie de sesizări făcute de cetăţeni cu privire la un miros greu de produse petroliere care a persistat în oraş. În context, APM a anunţat că au fost înregistrate creşteri ale valorilor pentru unii indicatori.

"În staţiile automate de monitorizare continuă a calităţii aerului, staţii care fac parte din RNMCA, nu au fost înregistrate depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorii monitorizaţi în conformitate cu Legea 104/2011, dar s-a înregistrat o tendinţă crescătoare a valorilor orare faţă de valorile înregistrate în mod normal în zonă, pentru indicatorii: SO2 în staţia PH 5 şi PM 10 în staţiile PH 2 şi PH 5 în intervalul orar 11:00-12:00. APM Prahova a monitorizat calitatea aerului cu analizorul portabil multiparametru în zonele: Bariera Bucov-Bereasca, Bulevardul Bucureşti, zona centrală şi zona platformei industriale de Nord a municipiului Ploieşti. Nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită/concentraţiilor maxime admise pentru indicatorii monitorizaţi în conformitate cu legislaţia în vigoare, dar în zona Bucov-Bereasca s-au înregistrat creşteri punctuale ale valorilor măsurate pentru indicatorii: metan (CH4), etan (C2H6), propan (C3H8), butan (C4H10), pentan (C5H12), hexan (C6H14). Precizăm că pentru indicatorii menţionaţi nu există valori limită în conformitate cu legislaţia în vigoare", se arată într-un comunicat al APM Prahova postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel