Rafila, ministru al Sănătăţii? Răspuns FULGER: O sigură condiţie

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a fost întrebat dacă ar accepta, la propunerea lui Klaus Iohannis, funcţia de ministru al Sănătăţii. 

Alexandru Rafila susține că România ar fi trebuit să urmeze modelul suedez în combaterea pandemiei de coronavirus şi a explicat, în direct la Antena 3, la Sinteza Zilei, cum ar trebui aplicat acest model în ţara noastră.

În acest context, Mihai Gâdea l-a întrebat ce ar face dacă preşedintele Klaus Iohannis i-ar propune să preia mandatul de ministru al Sănătăţii, pentru gestionarea situaţiei. 

"Probabil că aş răspunde pozitiv, dar cu o singură condiţie: să existe o echipă de profesionişti care să fie în faţă. Ştiţi că modelul suedez are ceva foarte interesant. Lucrul acesta nu l-am spus, dar trebuie să-l ştiţi: cei care sunt în faţă sunt profesionişti; epidemiologul şef din Suedia, un omolog al doamnei de Adriana Pistol. Dânsa ar trebui să fie în faţă, împreună cu o echipă de profesionişti, iar partea politică să fie în spate şi să ia măsurile pe care le recomandă partea profesională. Ori lucrul acesta nu s-a întâmplat la noi. Întotdeauna, profesioniştii au fost ţinuţi în planul doi, iar dacă au dat o soluţie sau o raportare, ea a fost adaptată interesului politic de moment. Iar acest lucru a creat neîncredere, bâlbe", a răspuns Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel