Rafila: E o speculație legată de numele meu / De ce PSD nu ar putea să aibă doar Ministerul Sănătății

Alexandru Rafila / Foto: Captură Antena3
Alexandru Rafila / Foto: Captură Antena3

S-a vehiculat că Alexandru Rafila este unul dintre cei doi oameni de la PSD care ar putea prelua Ministerul Sănătății. Profesorul a răspuns acestui zvon și a dezvăluit de ce crede că "un minister al Sănătății izolat, al PSD, este in imposibilitate de a-și exercita atribuțiile".

Întrebat de Mihai Gâdea dacă ar fi dispus să preia funcția de ministru al Sănătății, în cazul în care PSD decide să intre la guvernare, Alexandru Rafila a răspuns că "e o speculație legată de numele meu și sunt convins că și de numele domnului Streinu-Cercel".

"Dacă există o formulă politică prin care PSD să fie adus la guvernare, rămâne de văzut care e această formulă. În mod evident, PSD își va nominaliza reprezentanții la ministere - aceasta este o decizie a PSD, nu cred că are rost să facem speculații pe această temă.", a declarat profesorul Rafila la Antena3.

Alexandru Rafila a mai spus că "PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Un minister al Sănătății izolat, al PSD, este in imposibilitate de a-și exercita atribuțiile."

"Gândiți-vă doar la faptul că domnul Vîlceanu, de exemplu, e la Ministerul de Finanțe... cu asta am spus tot!", a adăugat Rafila la Antena3.

Deputatul PSD crede că "Ministerul Sănătății ar fi boicotat în activitate prin acțiunea domnului Vîlceanu. Dânsul face parte din echipa câștigătoare, ori ei au obiective extrem de clare cred pentru toată lumea în momentul de față, care țin mai mult de controlul finanțelor țării."

VEZI ȘI: Întâlnire PSD-PNL. Social-democrații ar fi cerut 3 posturi cheie în Guvernul Ciucă - surse

Social-democrații ar fi stat la masa negocierilor alături de liberali, departe de ochii presei. Cele două formațiuni nu au ajuns încă la o înțelegere. Asta pentru că PSD ar fi cerut trei ministere cheie în noul guvern, susțin surse politice citate de Realitatea PLUS, iar această situație nu ar fi pe placul liberalilor.

Cei din PSD ar fi cerut Ministerul Sănătății, Ministerul de Finanțe și funcția de vicepremier pentru a susține Guvernul Ciucă în Parlament. 

La întâlnire ar fi participat, din partea PSD, președintele Marcel Ciolacu, prim-vicepreședinții Paul Stănescu și Sorin Grindeanu, șeful Consiliului Național Vasile Dîncu, deputatul Alfred Simonis, vicepreședintele Dan Nica, liderul PSD Neamț Ionel Arsene, eurodeputatul Claudiu Manda.

Din partea PNL au fost prezenți premierul desemnat, Nicolae Ciucă, președintele PNL și premierul demis Florin Cîțu, secretarul general Dan Vîlceanu și cei patru prim-vicepreședinți: Rareș Bogdan, Lucian Bode, Iulian Dumitrescu și Gheorghe Flutur. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel