Rafila, despre cel mai VALOROS român. RĂSPUNSUL la care nu te-ai fi gândit: E SECRETUL pentru România. Îi PIERDEM

Prof. dr. Alexandru Rafila a vorbit despre cel mai valoros român. 

Alexandru Rafila a fost întrebat care crede că este cel mai valoros român, în opinia sa. 

"Sunt mulți români valoroși, dar depinde de domeniul în care a activat. Sigur, pot să discut de Henri Coandă, în domeniul fizicii, putem să discutăm de George Enescu, putem să discutăm de George Emil Palade, dacă suntem mai apropiați de domeniul medical... de Brâncuși.

Valoarea unui român este de multe ori condiționată de mediul în care evoluează. Să nu uităm că toți acești oameni sau o bună parte din acești oameni pe care vi i-am menționat, au evoluat în altă țară. Ori secretul pentru România este să își descopere valorile, să aibă un program de dezvoltare al valorilor în sistemul educațional, să le sprijine și să le promoveze. Și atunci o să putem să discutăm de o pleiadă de tineri foarte valoroși pe care țara lor le-a oferit  o perspectivă.

Altfel, acești tineri, mai ales acum, cum avem această posibilitate de a schimba domiciliul și accesul la instituțiile de învățământ din străinătate, o să-i pierdem... și cred că mai degrabă ar trebui să avem un program inteligent de promovare și descoperire a valorilor românești. Nu trebuie neapărat să facem noi clasamente, dar este important ca această țară să crească cu foarte multe persoane competente în domeniul lor, iar aceste persoane să lucreze pentru dezvoltarea României", a declarat Alexandru Rafila, pentru Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel