Rafila a spus cât mai avem până la 10.000 infectări/zi. Suntem FOARTE aproape

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Prof. Alexandru Rafila a făcut cele mai noi estimări când vine vorba de situația epidemiologică din România.

„Spuneam că această creștere, cazurile noi care apar, aduc la rândul lor alte cazuri noi, tot mai multe. Procesul acesta nu s-a oprit și probabil până spre sfârșitul lunii decembrie, în lipsa altor măsuri, (...) cred că numărul de cazuri va înregistra un număr cu 5 cifre, deci cel puțin 10.000 de cazuri pe zi”, a transmis prof. Rafila, la Digi 24.

„Nu vreau să mă gândesc la terapie intensivă, nu vreau să vă dau nicio cifră. Dar, la numărul acesta de cazuri, capacitatea de la terapie intensivă este depășită, iar asta are consecință directă ceea ce privește mortalitatea. Nici nu vreau să descriu scenariul din Cehia. Noi avem 300 la 100.000 de locuitori incidența cumulată în ultimele 14 zile, Cehia se apropie de 1.500, deci de trei ori mai multe cazuri. Noi avem o mortalitate undeva în jur de 6%, Cehia a depășit 12%. Are un sistem de sănătate mai robust decât în România. Asta demonstrează că, la un moment dat, când numărul de cazuri determină internări de cazuri la terapie intensivă și lucrul acesta blochează practic accesul la servicii de terapie intensivă calificate, mortalitatea crește”, a continuat prof. Alexandru Rafila.

Ce scenariu este de urmat

„E puțin dur ceea ce spun, dar chiar sunt afectat. Mă gândesc la această variantă și nu știu cum putem să o evităm, decât dacă eventual urmăm un model care este aplicat în Franța sau Germania, mai degrabă modelul din Germania, care paradoxal instituie măsuri de limitare a activităților, dar lasă școlile deschise. Lucru pe care eu personal îl agreez”, a mai spus expertul în epidemiologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel