RAFAEL NADAL, al noulea titlu la Roland Garros

Spaniolul RAFAEL NADAL, numărul unu mondial, a câștigat a reușit un nou titlu pe terenul de  la Roland Garros, duminică, după ce l-a învins în finală pe sârbul Novak Djokovic, numărul doi ATP, cu 3-6, 7-5, 6-2, 6-4.

RAFAEL NADAL a demonstrat că este mai solid decât Djokovic din punct de vedere fizic și mental, devenind primul jucător care se impune de cinci ori consecutiv la Paris și, totodată, primul care câștigă de nouă ori același turneu de Mare Șlem. Niciun alt tenisman nu a cucerit de mai mult de șapte ori un turneu de această categorie.

RAFAEL NADAL. După ce a eșuat în finala de Australian Open, din cauza durerilor la spate, jucătorul născut în Mallorca l-a egalat pe americanul Pete Sampras, cu 14 titluri de Mare Șlem și, la 28 de ani, se apropie de recordul deținut de elvețianul Roger Federer — 17.

Citește și: SIMONA HALEP. Doar trei români au reușit performanța ei. Vezi cine sunt

RAFAEL NADAL a părut invincibil la Paris, unde a pierdut o singură dată în 67 de meciuri. Singurul eșec a fost produs de suedezul Robin Soderling, în 2009, când suferea de dureri la genunchi. De atunci, ibericul a înșirat 35 de victorii la rând la Porte d'Auteuil.

Djokovic, care ar fi devenit lider mondial în caz de victorie la Roland Garros, suferit a treia înfrângere la rând pe zgura pariziană în fața lui Nadal, după cele din finala 2012 și în semifinala de anul trecut.

Citește și: SIMONA HALEP în presa franceză

Sârbul, singurul care a amenințat dominația lui Nadal în ultimii trei ani, a abordat cu încredere finala de duminică, după ce l-a învins pe Rafa Nadal în ultimele lor patru finale, cel mai recent la Roma, în mai.

Dar Djokovic nu a câștigat turneul de la Roland Garros, singurul de Mare Șlem care îi lipsește din palmares, iar la Paris nu a oferit imaginea de luptător pe care o are de obicei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel