Raed Arafat, problema SMURD la Bucureşti. Declaraţie despre înfiinţare

Raed Arafat, secretar de stat în MAI
Raed Arafat, secretar de stat în MAI

Raed Arafat a declarat că înfiinţarea SMURD Bucureşti este legată de Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat joi, în cadrul unei festivităţi organizate cu prilejul împlinirii a 85 de ani de la înfiinţarea Spitalului Floreasca, că SMURD Bucureşti nu ar fi fost înfiinţat dacă nu ar fi existat Spitalul de Urgenţă Floreasca.

"Îmi permit să spun că Spitalul Floreasca nu este doar un spital. Este o instituţie complexă, este o instituţie care depăşeşte rolul unui spital simplu şi l-a depăşit pe parcursului anilor. Clar vorbim despre o instituţie de leadership şi de o instituţie care reprezintă exemplu pentru altele nu numai din România, vorbim despre o instituţie de învăţământ extrem de importantă şi vorbim de o instituţie care a avut curajul să aducă lucrurile noi şi să le implementeze în România. (...) Dacă nu era Spitalul Floreasca, nu era SMURD-ul la Bucureşti. (...) Aceşti oameni au făcut ca lucrurile să se întâmple şi într-adevăr să vedem schimbări în bine pentru oamenii din România şi pentru oamenii din Bucureşti. Încă primim şi astăzi telefoane de la familii, de la aparţinători care spun clar - vreau să fie dus la Floreasca, vreau ca bolnavul să fie dus la Floreasca, vreau fiul meu, tatăl meu, mama mea să fie dus la Floreasca. De ce? Pentru că există încredere şi pentru că lumea are încredere în această instituţie. (...)", a afirmat Arafat.

În Spitalul Clinic de Urgenţă au fost trataţi peste 6.000.000 pacienţi, dintre care 2.000.000 au fost internaţi. Unitatea medicală deţine 731 de paturi şi tratează anual 35.000 de pacienţi internaţi, potrivit afirmaţiilor reprezentanţilor spitalului.

Într-un an se prezintă a camera de gardă 140.000 de pacienţi. Zilnic, la UPU vin peste 400 de persoane.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy