Raed Arafat, situație revoltătoare: Parcă am înnebunit toți în țara asta!

Micuța Sara Maria a murit după ce managerul Spitalului Județean Cluj Napoca, Petru Șușcă, i-a interzis medicului care s-a ocupat de naştere, Constantin Ciuce, să facă intervenţia care i-ar fi putut salva viaţa bebelușului.

Părinţii copilului au aşteptat ore în şir un elicopter chemat de managerul Petru Şuşcă pentru a-l transfera pe nou-născut la Bucureşti. Din păcate, micuța a murit la câteva ore după ce s-a născut. 

Raed Arafat s-a arătat revoltat de această situație.

"Să fim foarte clari, nu trebuia să zboare niciun elicopter către Cluj, profesorul Ciuce este un chirurg excepțional. Un om dedicat care și-a întrerupt nu odată concediile ca să opereze copii la solicitarea expresă a unor colegi medici sau a unor părinți disperați. Parcă am înnebunit toți în țara asta!

Am ajuns să cerem hârtii unor oameni care operează de 10 ani și care și-au dovedit valoarea prin rezultate de excepție. Hârtia salvează vieți sau talentul și dedicarea unor medici?

Dincolo de asta, decizia de a chema un elicopter este absurdă în condițiile în care copilul putea fi operat la nici 200 de metri de locul în care era internat. Mai mult decât atât, un copil care este într-o stare atât de gravă trebuie mișcat cu mii de precauții. Mă repet, elicopterul nu trebuia chemat, atâta timp cât părinții copilului au găsit un specialist de talia profesorului Ciuce care a luat decizia împreună să încerce să-i salveze viața. Oricum elicopterul nu a putut veni la Cluj pentru că era într-o altă misiune. Am aflat între timp că fetița s-a prăpădit, regret profund asta și transmit condoleanțe familiei prin dumneavoastră", a declarat pentru Ziar de Cluj Raed Arafat.

VEZI ȘI: Copil lăsat să moară lângă Spitalul Județean din Cluj Napoca. Medic interzis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel