Raed Arafat, reacție după dezvăluirile lui Tolontan

Raed Arafat a avut o intervenție în direct la Antena 3 după ce conducerea ISU București a fost suspendată în urma dezvăluirilor lui Tolontan.

În seara tragediei, Raed Arafat a spus că ISU nu știa că există Club Colectiv.

"Azi se va numi o conducere interimară. Toate documentele vor merge la DNA. Nimeni nu-i oprea pe cei de la ISU să trimită acolo doi oameni să vadă despre ce este vorba. (...) În seara tragediei, am zis că din informațiile pe care le am de la ISU, acest club nu exista în baza lor de date ca autorizație sau ca solicitare de autorizație. Acest lucru așa este. Acum, documentele arată că oamenii de la conducerea ISU București știau de Club Colectiv. Trebuie să vedem de ce nu s-au făcut verificări. (...) Nu știu dacă am fost mințit, dar am fost dezinformat. Clar, fără nicio discuție", a zis Arafat.

Conducerea ISU București a fost demisă ca urmare a incendiului din clubul Colectiv, anunță un comunicat al IGSU. Motivul: ISU știa de existența clubului Colectiv, dar nu a luat nicio măsură pentru asigurarea securității în local. ISU fusese înștiințat de existența clubului printr-o adresă.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a recepționat, marți, o sesizare din partea mass-media care semnala existența unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros în Fabrica Pionierul — etaj 1 și Club Colectiv (pentru zilele de 25 și 26 septembrie), anterior producerii tragediei din data de 30 octombrie.

La primirea sesizării, inspectorul general al IGSU a informat șeful DSU, care a dispus în regim de urgență efectuarea unei verificări la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Din datele preliminare reieșite în urma verificării a rezultat faptul că documentul a fost identificat în corespondența primită de IGSU la data de 23 septembrie 2015, în jurul orei 23,30. Întrucât soluționarea documentului era de competența Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, acesta a fost redirecționat unității în cauză, în dimineața zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare și măsuri, se precizează în comunicatul IGSU.

De asemenea, subliniază sursa citată, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au fost transmise două adrese către organizatorul evenimentului — Emagic — fără a rezulta că au fost efectuate verificări la fața locului.

Pentru asigurarea obiectivității activităților de verificare, până la finalizarea acestora, inspectorul general al IGSU a dispus punerea la dispoziție a cadrelor din comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. În cursul zilei de astăzi, inspectorul general al IGSU va desemna o nouă comandă, pentru asigurarea temporară a conducerii unității, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel