Raed Arafat, mesaj important pentru români

raed arafat dc
raed arafat dc

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, anunță vineri că Departamentul pentru Situații de Urgență va demara o campanie de informare a populației referitor la accesarea corectă a serviciilor medicale de urgență din cadrul sistemului național integrat de asistență medicală de urgență, amintind că sunt mulți pacienți și aparținători care se plâng de timpii de așteptare la unitățile de primiri urgențe.

Într-o postare amplă pe pagina sa de socializare, Raed Arafat explică de ce timpii de aşteptare la unităţile de primiri urgenţe este uneori mare, subliniind însă că în multe unități din țară aceștia sunt mai mici comparativ cu cele din alte state precum SUA, Franta, Marea Britanie și Irlanda. 

Multi pacienti si apartinatori se plang de timpii de asteptare la unitatile de primiri urgente (UPU). Acest lucru este de inteles pana la o limita avand in vedere ca toti ne dorim sa fim primiti imediat si taratati imediat. Pe de alta parte, unitatile de primiri urgente sunt singurul segment al sistemului sanitar deschis permanent, 24/24, 7/7 avand asigurata prezenta personalului medical dedicat urgentelor medicale si fiind accesebil tuturor categoriilor de pacienti, asigurati sau ne-asigurat, finantarea fiind asigurata prin bugetul de stat. Este clar ca in astfel de conditii nu poate fi organizat sistemul in sensul preluarii si rezolvarii tuturor pacientilor imediat fiind nevoie de un sistem de triaj si prioritizare care sa diferentieze pacientii dupa gravitatea lor si dupa probabilitatea de agravare a situatiei lor”, scrie Raed Arafat pe Facebook.

Secretarul de stat în MAI subliniază și ce trebuie făcut astfel încât pacienții să nu mai fie nevoiți să aștepte la unitățile de primiri urgente când au probleme medicale și transmite că, în perioada următoare, va fi demarată o campanie de informare a populației privind accesarea corectă a serviciilor medicale de urgență din cadrul sistemului național integrat de asistență medicală de urgență. 

”Apelam la intelegerea populatiei in ce priveste timpii de asteptare in cazul situatiilor care nu reprezinta urgente vitale mentionand faptul ca unitatile de primiri urgente nu vor refuza acest cazuri insa le vor tria conform protocoalelor de urgenta valabile pe plan internationalȚ, conchide Raed Arafat, postând și un exemplu al informărilor care vor fi transmise populației în cadrul noi campanii. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel