Raed Arafat: Informațiile care contestă legitimitatea poziției mele de șef al DSU sunt false!

Raed Arafat / Foto: gov.ro
Raed Arafat / Foto: gov.ro

Raed Arafat susține că „informațiile” prin care e contestată legitimitatea poziției sale la DSU sunt „false”.

„Informațiile false circulate astăzi care contestă legitimitatea poziției mele de șef al DSU sunt un nou fake news menit să decredibilizeze activitatea instituției pe care o coordonez și a mea profesională, cât și personală!”, și-a început astfel Raed Arafat mesajul publicat, marți seară, pe contul de Facebook.

„Demontarea este ușoară, prezentând adevărul prin documentele legal emise la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și care demonstrează prin cel mai recent act în vigoare și în prezent faptul că ocup poziția 3 din structura de conducere a MAI, respectiv cea de secretar de stat șef al Departamentului pentru Situații de Urgență. De subliniat este faptul că numirea în funcție de secretar de stat este în atributul prim-ministrului, iar stabilirea poziției în structura de conducere aparține ministrului, așa cum reiese din documentul prezentat în anexă!”, a precizat Raed Arafat, publicând următoarele documente pe Facebook:

Precizările vin în contextul în care Curtea de Apel Alba Iulia ar fi admis o excepţie ridicată într-un proces prin care se solicită anularea mai multor hotărâri de Guvern referitoare la starea de alertă şi ar fi stabilit că Raed Arafat nu ar avea calitatea de reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și / Bilanț coronavirus. Peste 4.200 de cazuri noi

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4.276 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.325 mai multe față de ziua anterioară.

533 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 366 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.702 cu 145 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 398 persoane, cu 2 mai puțin decât în ziua anterioară.

Dintre cei 398 pacienți internați la ATI, 346 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 183 sunt minori, toți fiind internați în secții și cu 33 mai puțin decât în ziua anterioară. Nu există niciun minor internat în secțiile ATI ale unităților sanitare.

Până astăzi, 64.958 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel