Raed Arafat: În patru ani, România ar putea avea opt puncte de elicoptere SMURD

elicopter-smurd
elicopter-smurd

SMURD ar putea avea până în 2014-2015 opt puncte de elicoptere, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă, preşedintele Fundaţiei pentru SMURD, Raed Arafat. El a spus că programul privind achiziţionarea de elicoptere pentru SMURD ar putea continua.

Arafat a dat ca exemplu Ungaria care are 12 elicoptere, Elveţia cu 14 elicoptere numai ale Serviciului de Intervenţie, Germania peste 50 de elicoptere şi Franţa cu 48 de elicoptere numai de la Interne, transmite Agerpres.

Raed Arafat a mai afirmat că piloţii SMURD vor pleca în Germania unde vor face cursuri de instructaj pe simulatoare foarte performante. Cursurile sunt plătite de către Fundaţia pentru SMURD din redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit plătit statului.

Referindu-se la parteneriatul cu Rompetrol, preşedintele Fundaţiei pentru SMURD, Raed Arafat, a declarat că este mândru de această cooperare şi că lucrurile au evoluat foarte bine în interesul pacientului, prin asigurarea de către Compania petrolieră a 30 de tone de combustibil pe lună pentru elicopterele SMURD.

În România există trei puncte de elicoptere SMURD la Bucureşti, Iaşi şi Târgu-Mureş. Cele trei centre au efectuat în anul 2010 - 794 de misiuni, dintre acestea 366 au fost primare, 405 secundare şi 23 speciale. Cele aproape 800 de misiuni au totalizat 1.508 ore de zbor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel