Raed Arafat îi răspunde lui Cioloș după raportul Corpului de Control

După ce a fost acuzat de ”necoordonare si improvizatie”, Departamentul pentru Situații de Urgență a răspuns direct premierului printr-un document de 30 de pagini. 

În documentul de 30 de pagini pe care Raed Arafat l-a trimis expres către Dacian Cioloș apare punctul de vedere al instituțiilor subordonate lui: ISU, SMURD și DSU.

Răspunsul lui Arafat e dat pe puncte și a fost redirecţionat de către premier către Corpul de Control, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său.

"La Boston, Paris și, recent, la Bruxelles, echipele de salvare au procedat la fel ca la Colectiv. Vă atașăm fotografii din care puteți vedea cum și acolo oamenii au fost resuscitați și îngrijiți, inițial, pe caldarâm", precizează DSU.

În raportul Corpului de Control se scrie că "șeful DSU ajuns la fața locului ar fi trebuit să coordoneze, potrivit legislației în vigoare, toate activitățile de intervenție, nu doar cea de ajutor medical calificat".

"La 22:47-22:48 incendiul a fost stins. Coordonatorul DSU Raed Arafat a ajuns la Colectiv în jurul orei 23:20, când nu mai ardea nimic și doar operațiunea de salvare medicală mai era în plină desfășurare", notează DSU.

Totodată, în raport se mai precizează faptul că intervenția autorităților, în cazul tragediei de la clubul Colectiv, a fost necoordonată, cu "elemente de improvizație", iar planul roșu de intervenție nu a fost activat imediat, din cauza birocrației. 

În schimb, DSU susține: "chiar și nedeclarat, planul roșu a fost activat".

Mai multe pe tolo.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel