Raed Arafat și Carmen Dan, la inaugurarea stației ISU-SMURD

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a participat, sâmbătă, alături de secretarul de stat Raed Arafat şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Daniel-Marian Dragne, la inaugurarea unei staţii ISU-SMURD în comuna Lechinţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, care va deservi aproximativ 28.000 de locuitori din zona de câmpie a judeţului. 

La eveniment au mai fost prezenţi prefectul de Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, şefii instituţiilor militarizate şi din domeniul sanitar, primari din comunele învecinate şi invitaţi din Germania ai pompierilor bistriţeni. 

Ministrul Carmen Dan a spus că inaugurarea acestei subunităţi de intervenţie a pompierilor şi a paramedicilor SMURD reprezintă "un pas înainte pentru siguranţa cetăţenilor". 

"De fiecare dată când ne referim la siguranţă, trebuie să ne raportăm la acţiuni concrete, care vin în sprijinul oamenilor. O patrulă de poliţie în plus pe o stradă, mai multe maşini de intervenţie într-o localitate sau o unitate de pompieri într-o zonă unde este nevoie - acestea sunt aspectele reale şi vizibile care definesc siguranţa cetăţeanului", a mai spus ministrul. 

[citeste si]

Carmen Dan a ţinut să felicite modul în care autorităţile locale au colaborat cu ISU Bistriţa-Năsăud şi Ministerul Afacerilor Interne pentru realizarea acestui obiectiv, considerând că este un exemplu de parteneriat demn de urmat. 

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a subliniat transformările majore prin care a trecut ISU de-a lungul ultimilor ani, informează Agerpres.

"Instituţia pompierilor a suferit o transformare foarte mare, poate că este una dintre instituţiile care au suferit cea mai mare transformare în ultimii 27 ani. Dacă ne aducem aminte, acum câţiva ani eraţi numai pentru incendii şi eventual intervenţie la dezastre, nici măcar echipamente de descarcerare nu existau în ţară. Astăzi, reprezentaţi instituţia salvatorilor universali, care mergeţi la orice situaţie de urgenţă împreună cu instituţiile cu care colaboraţi", a declarat Arafat. 

Subunitatea de intervenţie şi SMURD de la Lechinţa a fost realizată în baza unui parteneriat tripartit între primăria comunei, Consiliul Judeţean şi ISU Bistriţa-Năsăud. Spaţiul în care va funcţiona staţia a fost amenajat cu bani de la bugetul local al comunei Lechinţa, fiind alocaţi în acest sens un milion de lei, iar Consiliul Judeţean a achiziţionat pentru acest proiect o autospecială de intervenţie SMURD, în valoare de 500.000 lei. În plus, ISU Bistriţa-Năsăud a detaşat la Lechinţa două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel