Raed Arafat, despre cei doi răniți de la Petromidia, transferați în Germania: "Au fost operați". Cum se simt aceștia

 Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Raed Arafat a anunțat care este starea de sănătate a celor doi răniți de la Petromidia, transferați În Germania.

Cele două persoane rănite în explozia de la rafinăria Petromidia, transferate la începutul acestei săptămâni în Germania, au fost operate,  a anunţat Raed Arafat. Starea lor este stabilă, a precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

"Ultimul mail l-am primit de la ataşatul nostru de Interne ieri, ultimul mesaj că au fost operaţi şi că sunt într-o stare stabilă", a declarat Raed Arafat, într-o conferință de presă.

De ce au fost transferați în Germania

Raed Arafat a făcut precizări și despre implicarea DSU în transferul celor doi pacienţi răniți.

"Pentru cazul de la Petromidia ne-am implicat pentru că rolul Departamentului prevăzut şi în protocolul nostru discutat cu Ministerul Sănătăţii este să găsim locurile în afară. DSU sprijină eforturile pentru a găsi locuri afară, mai ales că avem şi pârghii prin ataşaţii de Interne ai MAI. Pentru cei de la Petromidia ataşatul nostru din Austria şi ataşatul nostru din Germania au început contactele cu mai multe spitale şi a fost spitalul Offenbach cu cel mai pozitiv răspuns concret.", a mai spus Arafat.

Cei doi pacienți răniți grav în urma exploziei de la Petromidia au fost transferați, luni, 5 iulie, la un spital din Germania, cu un avion militar. 

Un alt rănit de la Petromidia a fost externat din spital

O altă persoană rănită în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia a fost externată din spital. Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța au confirmat pentru Cugetliber.ro că în cursul zilei de miercuri, 7 iulie, a fost externat al doilea pacient internat în urma incidentului de la Midia.

Este vorba despre un tânăr de 27 de ani care a suferit o operație în zona șoldului. Reamintim că o altă victimă, un bărbat de 53 de ani, lucrător instrumentare și control, a fost externat duminică, 4 iulie.

„Vă mulțumesc tuturor pentru gândurile bune și pentru urările transmise. Fie că v-ați rupt din timpul vostru, o secundă, un minut sau poate ceva mai mult pentru a-mi ura însănătoșire grabnică. Aș vrea să transmit un mesaj și cadrelor medicale, medicilor, asistentelor de pe Secția de Ortopedie și să le mulțumesc pentru ajutorul, atenția și grija de care am avut parte în această perioadă. Vă mulțumesc din suflet! Sănătate tuturor!”, este mesajul transmis pe Facebook de către tânărul de 27 de ani care a fost astăzi externat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel