Raed Arafat. Cât de pregătită este România pentru cutremur major

Raed Arafat, prezent la „România 9", moderată de către Ionuț Cristache la TVR, a vorbit despre riscurile la care sunt expuși românii în cadrul unui seism major, despre măsurile de pe care cetățenii trebuie să le aibă în vedere în cazul unui cutremur și despre măsurile pe care le iau în prezent autoritățile pe această problemă.

În ceea ce privește gradul de pregătire a României, în cazul unui seism major, doctorul Raed Arafat a declarat că România este din ce în ce mai bine pregătită.

„Este mult mai pregătită ca înainte, dar încă nu putem să spunem că suntem perfect pregătiți, ca să stăm liniștiți. Comparativ și cu acum un an, suntem mai bine pregătiți, prin dotarea care a venit și instruirea pe care o facem. Cu siguranță în ultimii 3 ani reziliența și pregătirea noastră a crescut. Dacă mă întreabă cineva dacă suntem perfect pregătiți, nu. Și poate că nu suntem perfect pregătiți nici pentru o calamitate, pentru că nu știi când vine, cum vine", a declarat Raed Arafat.

 București: 300 de clădiri cu risc seismic major

Raed Arafat a declarat că în București sunt 300 de clădiri cu risc seismic major, iar persoanele care locuiesc în astfel de clădiri sunt expuse unor pericole reale.

„Cei care stau într-un bloc cu bulină roșie trebuie să înțeleagă că nu sunt în siguranță și că trebuie să găsească o soluție pentru consolidarea blocului sau să găsească o soluție să-i forțeze pe cei care refuză, să accepte.", a semnalat Raed Arafat la TVR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel