Raed Arafat, anunțul serii, după ce a crescut numărul cazurilor noi de COVID-19 în România. Pregătiri pentru UN NOU VAL

Șeful DSU a făcut anunțuri de ultimă oră. 

Raed Arafat a subliniat, în contextul în care a crescut numărul de cazuri noi de infectări cu COVID-19, astăzi sărind peste 200, că trebuie păstrate, în continuare, recomandările de distanțare socială, pentru a împiedica situația în care să fie obligatoriu să fie luate măsuri mai dure. 

Secretarul de stat în MAI a făcut mai multe anunțuri la Digi24. ”Chiar dacă sunt măsuri de relaxare luate, trebuie să avem grijă mare în respectarea regulilor mai departe: purtarea măștii, distanțarea, regulile de igienă despre care am vorbit.” a spus șeful DSU. 

S-a reglementat prosopul pe plajă

Cu privire la vacanțele de pe litoralul românesc, Raed Arafat a afirmat că au fost impuse mai multe reguli, printre care 2 metri distanță între șezlonguri, distanța de 2 metri pentru cei care vor să stea în zona fără șezlonguri, pe nisip, la terase să se păstreze regulile de 4 persoane la masă, distanța între mese. Pentru că legea prevede 70% șezlonguri - 30% zonă de nisip, cei care vor să stea pe nisip, vor avea această permisiune, dar să păstreze distanța de 2 metri. 

”Este prea devreme de a spune și a specula ce urmează să fie deschis. Toată lumea spune foarte clar că e posibil doar dacă situația rămâne sub control. Suntem la 3-4 zile de la relaxarea din 1 iunie. Trebuie să vedem efectul relaxării, ca să vedem cu certitudine ce va rămâne și ce nu din ce urmează să se deschidă. Pe linie medicală, rămânem în observație, e prea devreme să spunem ce activități se vor deschise în mall-uri.” a spus Raed Arafat. 

Ce NU va fi permis din 15 iunie

Șeful DSU a mai precizat că ”nu e bine să ne așteptăm la activități în masă în spații închise, activități cu număr mare de persoane în spații deschise”. ”Poate că cinematografele sau teatrele nu vor fi la capacitate maximă din 15 iunie, poate că anumite competiții să fie în continuare fără spectatori sau chiar fără spectatori” a explicat Arafat. 

Liber la vacanțe în Grecia și Bulgaria, din iulie

Despre vacanțele în Grecia și Bulgaria, Raed Arafat a afirmat că situația din cele două țări este stabilă și este posibil ca românii să nu fie nevoiți să stea în izolare la întoarcerea în țară. Cu privire la vacanțele din România, Bulgaria, Grecia din luna iulie, Raed Arafat a răspuns că ”da, suntem într-o situație de siguranță în care poate să-și facă rezervare, în țările mai puțin afectate și România. În luna iulie, dacă nu vor fi schimbări radicale, în iulie-august se pot face rezervări, până vedem cum se comportă virusul în toamnă”. 

Pregătiri pentru valul doi

”Se lucrează, noi nu vom avea vacanță. Vom vorbi de o perioadă de liniște relativă care ne va permite să ne pregătim pentru un eventual nou val. Nu e voie să ne prindă un nou val în situația în care ne-a prins actualul val. Trebuie să fim pregătiți mai bine” a subliniat Arafat. 

În perioada următoare nu se va renunța la mască, a subliniat Arafat: ”Nici n-a fost în discuție”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel