Raed Arafat: 10 pacienţi vor pleca cu avionul NATO de tip C17

Un număr de zece pacienţi vor fi transferaţi cu avionul de tip C17 al NATO, a declarat duminică secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

'Sunt doi pacienţi care nu vor mai fi transferaţi, nu sunt stabili pentru transfer. Erau în total 12 pacienţi, care trebuiau să fie transportaţi. În cazul a doi pacienţi, li s-a deteriorat starea. Vor pleca 10 pacienţi', a afirmat Arafat, la Realitatea TV. Potrivit acestuia, avionul are un pilot american, cu un echipaj mixt din Suedia, Norvegia, Ungaria, în timp ce echipa SMURD este din Târgu Mureş.

'Echipajul medical este asigurat de SMURD Mureş şi Cluj. Am păstrat colegii de la Bucureşti pentru misiunile viitoare care se vor executa, dacă va fi cazul. Nu mai plecăm în Finlanda. Se va pleca acum către Marea Britanie. Pacientul care era stabilit să ajungă în Finlanda va fi luat în Marea Britanie şi un alt pacient în Norvegia. Echipajul se va odihni acolo şi se va întoarce la Bucureşti mâine. Aeronava Spartan era gândită pentru Budapesta. La Budapesta nu mai putem trimite pacienţi grav la acest moment. Acolo este amânat, este în stand by. Pentru Londra, de ieri s-a intrat în discuţie de a merge cu un Hercules, dar care făcea cel puţin şase ore până în Londra. MApN s-a folosit de anumite ore care le are în fiecare an la un grup de transport al NATO. Acest avion face parte din acest grup. Am folosit orele noastre ca să vină avionul şi să transporte pacienţii în Anglia, cât mai repede, şi în Norvegia', a explicat secretarul de stat în MAI.

Arafat a afirmat că misiunile vor continua şi în zilele următoare, dar nu cu avionul C17, decât dacă este o distanţă foarte mare.

'Vor continua cu aviaţia noastră, dar pentru pacienţii pe care îi putem să îi transportăm şi pe care este necesar să îi transportăm. Cu aceste avion, am redus timpul pentru misiune, adică vor fi trei ore până în Marea Britanie faţă de şase ore. Colegii care vin din Germania şi Franţa vor face evaluarea mâine şi vor decide dacă mai sunt pacienţi care pot fi preluaţi ca să descongestionăm spitalele noastre, dar asta depinde de decizia lor mâine', a spus Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel