Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Economia de subzistență. Rădulescu: Multe lucruri nu sunt OK în agricultura românească

Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermerilor, a explicat într-un interviu pentru DCNews ce înseamnă micul fermier și de ce este utilă economia de subzistență în acest domeniu.

Pentru început, Rădulescu ne-a făcut câteva precizări despre ce înseamnă să fii fermier și ce înseamnă o asociere între fermieri:

”Spre deosebire de celelalte tipuri de asociații care funcționează în România, Asociația Fermierilor este direcționată spre micul fermier. Adică cel care își câștigă existența din gospodăria proprie. (...) De la ferma de subzistență se ajunge la cea comercială, care poate să creeze niște venituri și să stabilizeze oamenii în mediul rural. Din păcate, sunt multe lucruri astăzi care nu sunt OK în agricultura românească și am să vă spun, din experiența mea, ce ar trebui să se întâmple (...)” a povestit fermierul.

Legat de gospodăria de subzistență, de economia de subzistență, președintele Asociației Fermierilor a explicat foarte clar:

”Legat de economia de subzistență: nu este susținută din bani publici. Unii dintre cei cu astfel de gospodării vin să lucreze în ferme, alții nu. Însă, un astfel de lucrător nu poate să trăiască dacă lucrează doar două luni pe an. Chestiunea asta e nerezolvată când discutăm de faptul că dorim să avem sezonieri într-o anumită perioadă, după care să se descurce! Nu e corect (...)”, a mai spus Adrian Rădulescu.

Practic, furnizarea de forță de muncă pentru ferme și asociații este dată de această economie de subzistență, iar acest lucru ne influențează prețurile și constanța în aprovizionare, după cum a mai explicat Rădulescu în interviul pe care vă invităm să-l urmăriți aici:

VIDEO

Vezi și: Adrian Rădulescu, consilierul lui Băsescu, interviul momentului la DCNews - partea a doua



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel