Radu Tudor, către PNL şi USR: Să spună dacă vor anarhie

Jurnalistul Radu Tudor, moderatorul emisiunii "Punctul de întâlnire", i-a taxat pe cei de la USR şi PNL, după ce aceştia au criticat decizia CCR de astăzi, prin care una dintre întrebările de la referendum este declarată neconstituţională. 

"Din perspectivă democratică, este firesc să existe opinii diferite între PNL, PSD şi USR. În schimb, atunci când un simplu cetăţean este pus în perspectiva de a nu respecta legea fundamentală, de a spune că nu doreşte să respecte instituţia statului şi că aceasta este constituită din avocaţi ai penalilor, ce se întâmplă? Păţeşte ceva? Cu siguranţă. Dacă în mod intenţionat spune "nu respect legea, nu respect instituţia statului", ba mai mult îi instigă şi pe alţii să nu respecte instituţia statului, suportă consecinţele.

Ei bine, în cazul politicienilor de la USR şi PNL, nu pare a fi aşa, ci exact invers. Ei pot continua retorica ideii de amnistie şi graţiere într-un limbaj politic şi într-un cadru politic democratic, dar instigând împotriva unei instituţii fundamentale a statului român întrăm într-o zonă de derapaj politic foarte periculoasă şi nu ştiu dacă partidul istoric naţional liberal îşi doreşte să devină vârful de lance al derapajelor politice din România. Ori respectaţi toate instituţiile şi legea fundamentală, ori dacă nu, să spună că vor anarhie, că nu mai vor respectarea deciziilor instituţiilor statului. Este o chestiune valabilă pentru orice cetăţean cu buletin în mână!", a afirmat Radu Tudor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel