România, "stare de ALERTĂ la cel mai ÎNALT grad". Radu Tudor: "Momente DRAMATICE" în 21 august 1968

Jurnalistul Radu Tudor a scris pe rețelele de socializare un mesaj despre situația în care a fost pusă România, în anul 1968. 

"Pe 21 august 1968, Armata Română era in stare de alerta la cel mai inalt grad. Serviciile militare de informatii aveau dovezi clare privind determinarea Moscovei de a invada militar si #Romania, odata cu #Cehoslovacia. Au fost momente dramatice, iar stenogramele discutiilor conducerii tarii din acea perioada confirma tensiunea uriasa a momentului. Desi e detinatoarea unui imense suprafete, #Rusia a ravnit mereu la ocuparea unor teritorii romanesti si nu numai. In mai multe etape ale istoriei a si reusit. Basarabia si Bucovina de Nord sunt si azi in afara granitelor noastre numai din cauza poftelor imperial-teritoriale de nestavilit ale Moscovei.

Azi suntem membri #NATO si aceasta calitate exceptionala ne garanteaza prin Articolul 5 al Tratatului de la Washington solidaritatea aliata pentru integritatea teritoriala si apararea populatiei Romaniei", a scris Radu Tudor pe pagina de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel