Radu Tudor, scenariu cutremurător pentru Republica Moldova

Jurnalistul Radu Tudor a analizat, vineri seară, la Antena 3, situația din Republica Moldova, după reținerea lui Vlad Filat. El conturează o ipoteză devastatoare pentru Republica Moldova, care ar urma să se scufunde sub talpa Rusiei. 

"Valeriu Streleț într-o conferință de presă foarte curajoasă, ieri, la arestarea lui Vlad Filat, spune că s-ar putea să urmeze el. Sunt câteva figuri la Chişinău, foarte puţine, pe care se pot baza forţele pro-româneşti şi pro-europene și acestea cad pe rând. Vlad Filat era sau este cu fundul în două luntri, a reușit să amăgească și o parte și alta sperând că el va ieși mereu câștigător și, din păcate, el a căzut în menghina asta a luptei de interese uriașe care s-a declanșat acum la Chișinău, mai dur decât niciodată. Sunt convins că Vlad Filat nu va fi ultimul arestat. Cred că morişca arestărilor pe criterii politice, odată declanșată la Chișinău, o să ne aducă spectacole şi mai tragice decât arestarea lui Vlad Filat. E un război de gherilă, pe viaţă şi pe moarte în Republica Moldova. Din punctul meu de vedere, România şi Uniunea Europeană au cele mai mici şanse să câştige acest război.

[citeste si]

Există informații de la Chișinău potrivit cărora chiar membri, foști membri importanți al PLDM l-au sacrificat pe Vlad Filat și l-au eliminat din joc pentru a face noi aranjamente politice în Parlament. Există zvonuri că fostul premier Iurie Leancă ar putea să bată palma cu Vladimir Voronin, cu partidul comuniștilor din Republica Moldova, pentru o nouă majoritate și un nou Guvern cu dorința expresă și exprimată în cercuri politice la Chișinău ca Iurie Leancă să fie din nou prim-ministru. Dacă acest punct se va baza pe voturile lui Voronin și ale comuniștilor este foarte greu să mai spus că este pro-european. Pe de altă parte, oamenii la Chișinău judecă în felul următor: avem două rele, una foarte mare și una medie, partea cea mai rea e constituită de spaima că Igor Dodon și cu Renato Usatîi, cele două noi matrioști ale KGB-ului în Republica Moldova, ar putea să guverneze singuri cu formațiunilor lor politice Republica Moldova. Fiecare are peste 20% în sondaje cu partidele lor și, dacă vor fi alegeri anticipate, Moscova ar putea să transforme Moldova într-o republică sovietică socialistă

E prea târziu pentru România și, din păcate, țara noastră a făcut jocuri mici şi nu s-a implicat suficient de mult în salvarea Republicii Moldova în ultimii zece ani. Astăzi, în octombrie 2015 este mult prea târziu. Ruşii au pus nişte picioare de beton la Chişinău, la Bălți, la Cahul, practic în toată Republica Moldova, nu mai vorbesc de Transnistria, şi ce se întâmplă acum este un deja-vu, un scenariu pe care îl știm, îl cunoaștem, l-am mai trăit și o să-l trăim din nou. Sub ochii noştri Republica Moldova se va scufunda din nou sub talpa Rusiei", a opinat Radu Tudor în emisiunea "La ordinea zilei" de la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel