Radu Tudor, despre manualele de religie: Credința nu e ghioagă de dat în cap

Radu Tudor reacționează în urma unui material prezentat de Antena 3, potrivit căruia în manualele de religie actuale se creionează o natură răzbunătoare a Creatorului. Jurnalistul se întreabă ce o fi fost în mintea autorilor, întrucât "credința nu e ghioagă de dat în cap".

"Colegii mei de la Antena 3 semnaleaza chestiuni periculoase si profund daunatoare ce apar in manualul de religie. Credinta nu e ghioaga de dat in cap, nu e amenintare. E calea spre ceva mai bun. Ce-o fi in capul celor care au scris exemplele din pagina de mai jos?", se întreabă Radu Tudor, în cea mai recentă postare pe contul său de socializare.

Jurnalistul face referire la un material realizat de către colegii săi, în care conceptul de păcat şi păcătos este indus în mentalul colectiv încă din primele pagini ale manualelor de religie.  

Astfel, potrivit Antena 3, părinții consideră  că temele dezbătute de profesorii de religie şi prezentate în manualele de profil sunt de-a dreptul şocante: dacă faci murături de Sfânta Parascheva, te calcă maşina, sau dacă mergi la film cu prietenii, păcătuieşti împotriva lui Dumnezeu.

Religia în școli. Ce se va întâmpla cu elevii care nu au vrut ora de religie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel