Radu Tudor, predicție despre viitorul premier al României, dacă tandemul Ghiță-Dragnea va prelua șefia PSD

Radu Tudor, comentând pe blogul personal anunțul lui Sebastian Ghiță, potrivit căruia va candida în tandem cu Liviu Dragnea la șefia PSD dacă Victor Ponta va ajunge la Cotroceni, susține că "varianta pentru funcția de premier în persoana directorului SRI George Maior capătă și mai multă consistență pe zi ce trece".

Analizând contraofensiva tandemului Ghiță-Dragnea în bătălia pentru șefia partidului, dacă Victor Ponta va câștiga alegerile prezidențiale, Radu Tudor apreciază că "se confirmă prin evoluțiile din prezent că dosarul lui Hrebenciuc are foarte mult de a face cu lupta internă din PSD.

"Competitia in PSD este deschisa si merge in paralel cu prezidentialele, starnind egala atentie pentru mass media si opinia publica. Aripile din partid se frang rapid sub ochii atenti ai presei, o singura varianta fiind cea castigatoare", susține jurnalistul Antena 3 pe blogul personal. 

Liviu Dragnea, mișcare inteligentă

Radu Tudor avansează ideea că funcția vizată de președintele executiv al PSD îi va oferi acestuia multiple avantaje.

Citește și Liviu Dragnea, după anunțul lui Sebastian Ghiță: PSD nu va rămâne la mâna niciunui combinator

"Miscarea inteligenta aici pare a fi facuta de Liviu Dragnea, cel mai important si influent membru al partidului dupa Victor Ponta. Batind palma cu Ghita-omul lui Ponta si scapand de Hrebenciuc si Sova, Dragnea isi consolideaza pozitia in partid, isi securizeaza functia de presedinte si indeparteaza serios posibilitatea de fi condamnat la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe dosarul Referendum 2012. Dragnea stie foarte bine ca functia de presedinte al PSD este la fel – sau poate chiar mai importanta – decat cea de premier. Controland tot teritoriul si majoritatea parlamentara, Dragnea va fi indiscutabil omul cel mai important din punct de vedere politic in anii urmatori pentru PSD", susține jurnalistul.

Predicția lui Radu Tudor

În plus, Radu Tudor apreciază că dacă acest scenariu se va realiza, funcția de premier ar putea reveni lui George Maior, ceea ce va mulțumi pe toată lumea.

"Cu Victor Ponta presedinte al Romaniei si tandemul Dragnea-Ghita la partid, varianta pentru functia de premier in persoana directorului SRI George Maior capata si mai multa consistenta pe zi ce trece. Dragnea va fi de acord, Ghita este entuziast, Ponta va nominaliza cu placere. Toata lumea multumita", conchide jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel