Radu Tudor: Port mască și în spațiu deschis! IMAGINILE ZILEI în pandemie

Radu Tudor
Radu Tudor

Radu Tudor a comentat imaginile zilei.

De Ziua Naţională a Franţei, Radu Tudor a avut o intervenție telefonică la Antena 3.

Parada tradițională de Ziua Națională a Franței a revenit pe Champs-Elysees după o pauză de un an din cauza pandemiei. Parada va fi o versiune redusă a evenimentului obișnuit, cu doar 10.000 de persoane în tribune în loc de 25.000. 

„Să nu uităm tot ceea ce ne leagă istoric de Franța”, a spus Radu Tudor, comentând totodată și imaginile difuzate la Antena 3: „Vine coloana cu președintele Macron. Să subliniem că președintele Franței folosește, de fiecare dată, în deplasările sale o mașină produsă în industria franceză. Lucrul acesta reprezintă o mândrie pentru președintele Franței. Avem mereu de învățat de la sora noastră mai mare, pentru că eu cred că Franța este sora noastră mai mare în Europa!”

Ulterior, au fost arătate imagini cu președintele Emmanuel Macron sosind la paradă. „În aer liber, evident, poți lăsa masca jos (n.r. cu referire la faptul că Macron nu avea mască în aer liber). Alte persoane mai prudente, așa cum sunt și eu, poartă mască și în spațiu deschis. Dar, dincolo de aceste măsuri și de cele 18 luni extrem de grele pe care le-am traversat cu toții, astăzi este momentul să ne bucurăm, să privim la un lider european, cum este Macron, și la toate aspectele care ne leagă: trecut, prezent și viitor”, a spus Radu Tudor. 

2. -imagine fara descriere- (emmanuel_macron_parada_franta_99589600.jpg)

„Franța rămâne o sursă de inspirație pentru România”, a conchis Radu Tudor. 

3. -imagine fara descriere- (parada_franta_89505800.jpg)

4. -imagine fara descriere- (parada_ziua_frantei_30863900.jpg)

Mesaje ale politicienilor de Ziua Națională a Franței

O mare iubire, care a rezistat chiar și în vremurile cele mai grele, a transmis președintele PNL, Ludovic Orban, de Ziua Națională a Franței, în timp ce europarlamentarul Eugen Tomac afirmă că, de-a lungul veacurilor, în momente decisive pentru noi ca națiune, ne-am putut baza pe sprijinul Franței.

„14 iulie, Ziua Națională a Franței este o zi de sărbătoare și pentru noi. Patria libertății și a unei mari civilizații de care suntem îndrăgostiți de secole, Franța este țara care i-a primit și i-a găzduit pe români încă de la începutul secolului al 19-lea. Aceasta este țara în care generații de cărturari, artiști, savanți și oameni de stat români au studiat, au descoperit Europa luminilor și a revoluției, și-au găsit prieteni printre cele mai ilustre figuri ale culturii și politicii, au fost protejați de persecuții și au găsit răspuns și încurajări în lupta lor pentru modernizarea României. Pentru toate suntem recunoscători Franței, dar mai ales îi purtăm o mare iubire, care a rezistat chiar și în vremurile cele mai grele”, a transmis Ludovic Orban.

Europarlamentarul Eugen Tomac urează la mulți ani tuturor francezilor din România și românilor din Franța.

„De-a lungul veacurilor, în momente decisive pentru noi ca națiune, ne-am putut baza pe sprijinul Franței și așa va rămâne și pe viitor. Bonne fête nationale à tous”, a zis Tomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel