Radu Tudor: Nesimțiții care-i numesc sclavi... să-i văd pe ei cum ar rezista!

Milioane de români sunt așteptați în țări din Europa cu brațele deschise. Așa s-a întâmplat și-n acest an, în care românii au plecat în Germania, la cules sparanghel. Jurnalistul Radu Tudor i-a criticat pe cei care-i numesc pe românii ce au plecat să muncească în străinătate, în agricultură, ”sclavi”. 

”Nesimțiții care spun pe Facebook și pe alte medii de socializare că acești oameni sunt sclavi să-i văd pe ei cum ar rezista trei zile la munca fizică pe care o depun acești oameni. Nu, nu sunt sclavi, sunt niște cetățeni români care muncesc. Este firesc să te duci să muncești și să câștigi un ban acolo unde consideri tu necesar. Este foarte bine. Avem milioane de români primiți cu brațele deschise în Italia, Spania. Câștigă bani frumoși. Au fost trimise peste 40 de miliarde de euro în ultimii 10 ani în țară, bani care s-au regăsit în veniturile familiilor de aici, din România. Evident, sunt drame, probleme, copii lăsați aici cu bunicii, alții singuri, sunt niște drame incredibile, dar este opțiunea lor, și se duc acolo să muncească. Unii rămân, alții se întorc.” a spus Radu Tudor, în emisiunea ”Punctul de Întâlnire” de la Antena 3. 

”Samsari de vieți”

”Libera circulație a oamenilor și dreptul la muncă sunt sfinte! Nu avem a comenta la ele!” a continuat jurnalistul, punctând că responsabilii centrali și locali din administrație sunt vinovați dacă se încalcă regulile de deplasare, de distanțare, cele stabilite de medici. ”Probabil unii și-au luat comisioane, că e economie de piață, dar, din banii pe care i-ați luat, asigurați-vă că oamenii aceștia respectă legea și că responsabilitatea lor nu vă transformă pe voi în niște samsari de vieți!” a mai spus Radu Tudor. 

Jurnalistul a subliniat că acolo unde muncesc, unii sunt supuși unui regim la limita exploatării, ceea ce nu poate fi tolerat de nicio țară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel